NBA

Netsi u povratku Duranta nadigrali Sunse, Hawksi na pogon Bogdanovića i Williamsa iznenadili Buckse

Luka Medak

Kevin Durant/Foto: REUTERS

Kevin Durant/Foto: REUTERS

Sudar druge momčadi Zapada i prve momčadi Istoka otišao je u korist Brooklyn Netsa, koji su se ovom pobjedom na vrhu odmaknuli od Philadelphia 76ersa, a Hawksi su sjajnom igrom Bogdana Bogdanovića i briljantnom završnicom Loua Williamsa uspjeli pobijediti Milwaukee Buckse.



RIJEKA Sudar druge momčadi Zapada i prve momčadi Istoka otišao je u korist Brooklyn Netsa, koji su se ovom pobjedom na vrhu odmaknuli od Philadelphia 76ersa. Phoenix Sunsi su pak porazom ostali drugi, ali na tom mjestu ih trenutno drži još samo bolji postotak pobjeda od Clippersa.


Netse je predvodio Kyrie Irving s 34 poena, šest skokova i 12 asistencija, a nakon tri utakmice pauze vratio se i Kevin Durant, ovaj put u ulozi šestog igrača. Ušao je s klupe i ubacio čak 33 poena, bez da je igrao cijelu prvu četvrtinu.


Kod poraženih Sunsa istaknuo se Devin Booker s 36 poena, a “double-double” učinke imali su Deandre Ayton (20 poena i 13 skokova) te Torey Craig (20 oena i 14 skokova). Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je propustio ovu utakmicu kako bi odmorio natečeni gležanj.




Veliko iznenađenje dogodilo se u Atlanti, gdje su Hawksi sjajnom igrom Bogdana Bogdanovića i briljantnom završnicom Loua Williamsa uspjeli pobijediti Milwaukee Buckse. Srpski reprezentativac je predvodio sve strijelce s 32 poena, od čega čak šest trica, a Sweet Lou je svih svojih 15 poena postigao u posljednjoj četvrtini susreta, uključujući četiri trice u zadnjih sedam minuta.


Bucksi tako nisu uspjeli “pomesti” Hawkse, nakon dvije ranije pobjede u sezoni ovaj put su poraženi usprkos još jednoj odličnoj izvedbi Giannisa Antetokounmpa. Grk je završio susret s 31 poenom i 14 skokova, Kris Middleton je ubacio 23, a Jrue Holiday je imao “double-double” s 19 poena i 11 asistencija.


Rezultati:


Charlotte – Boston 125:104
Brooklyn – Phoenix 128:119
Portland – Memphis 113:120
Washington – Cleveland 119:110
Atlanta – Milwaukee 111:104
Orlando – Indiana 112:131
Golden State – Sacramento 117:113