EURO 2021.

Najveći dosadašnji derbi u grupnoj fazi pripao Francuskoj, Nijemcima presudio Mats Hummels autogolom

Hina, Portal Novi list

Mats Hummels i Manuel Neuer/Foto: REUTERS

Mats Hummels i Manuel Neuer/Foto: REUTERS

Jedini pogodak postignut je u 20. minuti, kada je njemački stoper Mats Hummels poslao loptu u svoju mrežu nespretnom reakcijom na ubačaj Lucasa Hernandeza.



MÜNCHEN U posljednjoj utakmici prvog kola grupne faze Francuska je svladala Njemačku s 1:0. Jedini pogodak postignut je u 20. minuti, kada je njemački stoper Mats Hummels poslao loptu u svoju mrežu nespretnom reakcijom na ubačaj Lucasa Hernandeza.


Francuzima su kasnije poništena čak dva pogotka zbog zaleđa, Kylianu Mbappeu u 66. minuti i Karimu Benzemi 20 minuta poslije, kada je ponovno u nedozvoljenom položaju bio Mbappe koji je asistirao za gol.


Francuska je ovom pobjedom potvrdila svoj status favorita za osvajanje europske krune, a Nijemci su posve razočarali, posebno igrom u napadu, pa Joachima Löwa čekaju velike brige uoči susreta s Portugalom i Mađarskom.




U prvom poluvremenu Francuska je pobijedila u bitci na sredini terena i to joj je naposljetku donijelo i prednost od jednog pogotka, iako ga nisu oni zabili. Statistički, Njemačka je imala veći posjed lopte, ali s njim nisu napravili gotovo pa ništa u suparničkoj polovici.


S druge strane, Francuska je u Paulu Pogbi, N’Golu Kanteu i Adrienu Rabiotu imala veznu liniju koja je funkcionirala gotovo pa savršeno i kao što smo već i navikli od Didiera Deschampsa nakon 2016., Francuska je igrala oprezno, bez nepotrebnih rizika, s fokusom na čvrstu obranu te je zasluženo uzela sva tri boda.