Plivanje

Najmlađi riječki klub dobio pojačanje u plivaču sa švicarskom putovnicom: Antonio Đaković iz Primorja u Kantridu

Ivana Vaupotić

ZADOVOLJAN NOVIM KLUBOM - Antonio Đaković/Foto M. GRACIN

ZADOVOLJAN NOVIM KLUBOM - Antonio Đaković/Foto M. GRACIN

Kantrida mi je pružila super uvjete koji su neophodni za moj daljnji razvoj - kaže 19-godišnji polufinalist Olimpijskih igara u Tokiju i donedavni član Primorja



RIJEKA Antonio Đaković novi je plivač Kantride. Hrvatski plivač sa švicarskom putovnicom i plivač švicarskog Ustera posljednjih šest godina bio je član Primorja za koje je osvajao brojne medalje na državnim prvenstvima.


– Ova ponuda Kantride došla je iznenada, nisam planirao nikakav prelazak u skorije vrijeme, ali spletom okolnosti to se ipak dogodilo i veoma sam zadovoljan. Kantrida mi je pružila super uvjete koji su neophodni za moj daljnji razvoj – rekao je 19-godišnji Antonio Đaković, koji ljetne mjesece provodi u Rijeci, preciznije u Viškovu, gdje mu živi teta i ostatak rodbine.


Emocije


– Veoma sam sretan što je to riječki klub jer sam ipak emotivno vezan za Rijeku zbog obitelji. Želim se zahvaliti upravi i trenerima Kantride na pozivu i zaželjeti svima nama puno sreće u bližoj i daljnjoj budućnosti – dodao je Antonio, koji je prije dvije godine skrenuo pozornost na sebe osvojivši zlato na 400 slobodno i broncu na 200 slobodno na Europskom juniorskom prvenstvu u Kazanju.




Ova je godina itekako bila uspješna za njega, na Olimpijskim igrama u Tokiju plivao je u polufinalu utrke na 200 slobodno, prije desetak dana osvojio je brončano odličje na 400 slobodno na Svjetskom prvenstvu u kratkim bazenima, a bio je i finalist Europskoga prvenstva u velikim bazenima na 200 i 400 slobodno.


Skroman i vrijedan


– Jako smo ponosni što je Antonio postao član našega kluba. Ipak je riječ o plivaču koji postiže zapažene rezultate na velikim natjecanjima i od kojega možemo puno toga naučiti. Antonio će sigurno biti velika motivacija svim našim plivačima i jako smo sretni što je naš klub prepoznao kao sredinu koja mu ima što ponuditi – rekao je Dalibor Krebelj, glavni trener Kantride, koji je Antonija Đakovića upoznao preko Suzane Ćorić, plivačice Ustera i članice Kantride.


U ovom je dogovoru sigurno pomogla i činjenica da je Arpad Petrov, nekadašnji trener Antonija Đakovića, a potom trener jedne od najboljih plivačica na svijetu, Mađarice Katinke Hosszu, brat Ivana Petrova, mađarskog trenera i odnedavno savjetnika u Hrvatskom plivačkom savezu s kojim Kantrida surađuje posljednjih godina.


– Antonija poznajemo otkad je ljetne mjesece počeo provoditi trenirajući na Kantridi. O njemu svi imamo samo riječi hvale, on je skroman i vrijedan momak koji se ni po čemu ne ističe od ostalih, već samo vrijedno trenira. Dogovorili smo se da će Antonio nastupati za Kantridu na državnim prvenstvima, kao i na Grand Prix mitinzima u Hrvatskoj, koliko mu to budu dopustile obaveze koje ima prema Usteru – zaključio je Dalibor Krebelj.