Košarka

Mulaomerović nakon izgubljene borbe za SP: “Pobijedili smo sami sebe, a Gnjidića ne krivim”

Damir Mulaomerović/Foto V. KARUZA

Damir Mulaomerović/Foto V. KARUZA

Mnogo loših odluka u zadnjih deset minuta, praktički smo pobijedili sami sebe. Kada je lopta trebala doći do Bogdanovića i Hezonje, došla je do Gnjidića, ali ne krivim ga, mlad je - kaže izbornik



RIJEKA Izbornik Damir Mulaomerović bio je vidno razočaran nakon utakmice u kojoj je njegova momčad propustila veliku priliku u posljednjim sekundama susreta.


– Utakmica je bila zanimljiva, ali što reći nakon što smo izgubili. Mnogo loših odluka u zadnjih deset minuta, praktički smo pobijedili sami sebe. Kada je lopta trebala doći do Bogdanovića i Hezonje, došla je do Gnjidića, ali ne krivim ga, mlad je. Imali smo odličnu atmosferu, a sada smo svi razočarani, dali smo sve od sebe – rekao je izbornik Mulaomerović, koji je potom objasnio i zbog čega Ante Žižić nije dobio niti minute u Rijeci.


– To je bila moja odluka, nije riječ o ozljedi. Koliko možemo biti bolji na Europskom prvenstvu? Pa ako se vrate Simon, Šarić, uvijek možemo biti bolji. Niti ono što se dogodilo u Ljubljani nije bilo realno, ta velika razlika, ali jednostavno nismo bili dobri. Nedostaje nam rotacija, pogotovo na poziciji dva i na jedinici gdje nismo imali određenu kontrolu. Ali, mislim da smo bili dobri i da smo imali sve u svojim rukama.




Najmlađi igrač u reprezentaciji, Roko Prkačin, smatra da se hrvatska vrsta treba okrenuti budućnosti.


– Napravili smo neke pogreške u ključnim trenucima utakmice i sami sebe smo pobijedili. Pobjeda nam je ispala iz ruke, svi znaju što dolazi dalje. Moramo se fokusirati na budućnost, dignuti glave i razmišljati o Eurobasketu u rujnu – kaže Prkačin.