Coppa Paolino Teodori

Mladi riječki automobilist osvojio drugo mjesto grupe 4 na utrci FIA prvenstva Europe na brdskim stazama

Miroslav Krpan

Matija Jurišić/Foto M. KRPAN

Matija Jurišić/Foto M. KRPAN

Jurišić je bio jedini hrvatski vozač u konkurenciji 230 sudionika te u skupini od 27 vozača bodovanih za prvenstvo Starog kontinenta



RIJEKA Matija Jurišić, mladi 18-godišnji riječki automobilist Autokluba RI autosport, u vrhunski pripremljenoj Škodi Fabia S2000 osvojio je drugo mjesto grupe 4, a šesto u kategoriji I turističkih automobila na četvrtoj ovogodišnjoj automobilističkoj utrci FIA prvenstva Europe na brdskim stazama »Coppa Paolino Teodori«.


Jurišić je bio jedini hrvatski vozač u konkurenciji 230 sudionika te u skupini od 27 vozača bodovanih za prvenstvo Starog kontinenta. Već od treninga pokazao je da mu staza Colle San Marco-San Giacomo, duljine 5.031 metar i usponom od 7,55 posto, dobro leži pa je tako bodovne vožnje odvezao u vrhunskom stilu, svaku sekundu bolje od prethodne. Najbolje mu je vrijeme bilo u završnici 2:48,243 minuta, čime je ujedno upisao i 17. mjesto »generalke« prvenstva Europe u obje kategorije vozila.


– Naporan, ali dobar vikend je za nama. Išlo je sve prema planu, od treninga do bodovnih vožnji ostvarivao sam sve bolja vremena i na kraju se isplatilo. Drugi sam u grupi, odmah iza pobjednika Slovaka Petera Ambruza. koji je vozio Mitsubishi Lancer Evo IX. Vraćamo se u Hrvatsku s novim iskustvom, slijedi nastup na Malački u okviru hrvatskog prvenstva, pa vremena za odmor nema – rekao je Jurišić kojemu je ovo drugi ovogodišnji nastup na utrci EP-a.




Jurišić je nakon prvog nastupa u Češkoj, prije mjesec dana, s novih 18 bodova učvrstio treću poziciju grupe 4 i osmu Kategorije I u konkurenciji 37 vozača prvenstva Europe.