Novosti

Idućeg tjedna na Rujevicu stiže stoper, a moguće je da Dragan Tadić i ostane na klupi Bijelih

Zlatko Horvat

S TROFEJOM CHAMPIONSHIPA - Mario Vrančić u dresu Norwich Cityja/Foto CANARIES.CO.UK

S TROFEJOM CHAMPIONSHIPA - Mario Vrančić u dresu Norwich Cityja/Foto CANARIES.CO.UK

Talijan Devis Mangia, ujedno i izbornik Malte, prvi je na listi želja, ali čini se da njegove akcije padaju. Samim time moguće je da Bijeli nastave raditi s Draganom Tadićem, uz asistenciju Fausta Budicina



RIJEKA Nakon revije odlazaka s Rujevice, a počeo je kao pravi egzodus s obzirom na listu na kojoj su stožerni igrači (Pavičić, Drmić, Velkovski, Murić, Smolčić, Abass), a neki su bliži odlasku nego ostanku (Gnezda Čerin, Krešić), svaki dolazak među Bijele postaje važan. Nakon Filipa Dujmovića (Jarun) i Pabla Alvareza (Cherno More) te povratka mladih igrača s posudbi (Galešić, Karrica, Jurišić, Putnik, Agić…), među Bijele dolazi iskusni, 33-godišnji ljevonogi veznjak Mario Vrančić, koji je prošle sezone igrao za Stoke City u Championshipu. Prije toga igrao je u Norwich Cityju, gdje je član bio i Josip Drmić.


Nisu puno igrali zajedno, budući da je Drmić na polusezoni otišao u Rijeku, ali zajedno su u prijateljskoj utakmici svojim golovima u ljeto 2020. potopili Tottenham.


Prije toga se naigrao u njemačkim klubovima, primjerice Darmstadt 98, Paderborn, Borussia Dortmund II i Mainz, za koji je potpisao kada je momčad vodio Jürgen Klopp.




Vrančić je rođen u Slavonskom Brodu, a ima državljanstvo Bosne i Hercegovine te Njemačke. Stigao je u grad, bio na liječničkom pregledu, a potpis na ugovor trebao bi staviti danas.


Gotova stvar


Praktički, to je gotova stvar. Bijeli će dobiti igrača koji je prije deset godina s Borussijom Dortmund osvojio njemački Kup, s Norwich Cityjem je dvaput bio prvak Championshipa, dok je s njemačkom U-19 reprezentacijom bio europski prvak. Vrančić, visok 186 centimetara, ima i šest nastupa u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegova vrijednost prema Transfermartu iznosi milijun eura, a dolazi kao slobodan igrač.


Vrančić je 1994. godine napustio Brod, zajedno s majkom i starijim bratom Damirom, također nogometašem, otišao je u Njemačku kao izbjeglica, slijedeći oca. Vratio se kako bi zaigrao za reprezentaciju kod Mehmeda Baždarevića…


– Bez obzira na to gdje živim, bosanski duh i ponos je uvijek u meni – rekao je svojedobno Vrančić, koji nakon pet godina napušta Otok. U posljednjoj sezoni odigrao je 30 utakmica, postigao tri gola i upisao pet asistencija. Prema Transfermarktu, potpisao je nedavno novi jednogodišnji ugovor, ali uz dogovor u Rijeku stiže bez odštete, kao slobodan igrač. Nakon odlaska iz Broda i prvih utakmica u dresu Kesselstadta, Vrančić će prvi put zaigrati u nekoj od liga regije.


Trener


Idućeg tjedna trebao bi se riješiti transfer jednog obrambenog igrača, spominje se Mateo Pavlović, koji je trebao doći i prije nepunih šest godina, dok nema promjena kada je u pitanju novi trener. Talijan Devis Mangia, ujedno i izbornik Malte, prvi je na listi želja, ali čini se da njegove akcije padaju.


Problem ostaje njegov angažman na izborničkoj klupi Malte. Samim time moguće je da Bijeli nastave raditi s Draganom Tadićem, uz asistenciju Fausta Budicina. S obzirom na to da je Tadić napravio dobar posao u Hrvatskom dragovoljcu, iako nije bilo rezultatskog pritiska, dok je Budicin imao odlične rezultate s Orijentom 1919.


Mladi nogometaši Rijeke selekcije U-11 i U-12 otputovali su u Beč na europsku završnicu turnira Champions trophy. Modling, Wiener Sportclub, FAC Wien, Rapid, Cibalia, Memmingen i Slovan Bratislava su u skupini Bijelih u kategoriji U-11, dok će Post SV, Leobendorf, Lokomotiva Brčko, Wacker Innsbruck, Veldidena Innsbruck, Crvena zvezda i Radnički Kragujevac biti suparnici godinu dana starije generacije.


Momčadi Rijeke izborile su nastup na završnici, osvojivši prvo mjesto na izdanju turnira u Poreču.