Nogomet

Lige petice odaju počast Peleu, u Francuskoj će utakmice početi minutom pljeska

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U Španjolskoj Primeri je u četvrtak navečer putem priopćenja za javnost objavila da će se održati minuta šutnje prije svake utakmice 15. kola prvenstva, od četvrtka do subote navečer



ZAGREB Nakon Španjolske, Peléu će se odati počast prije početka susreta prvenstava Francuske, Engleske i Italije, objavili su ti savezi u petak dan nakon smrti brazilskog “kralja”.


Francuska Prva i Druga liga već od petka navečer počet će minutom pljeska posvećenih nogometnoj legendi. Fotografija Peléa s trofejom Svjetskog prvenstva koji je triput osvojio bit će prikazana na ekranima, priopćila je profesionalna nogometna liga (LFP).


U Španjolskoj Primeri je u četvrtak navečer putem priopćenja za javnost objavila da će se održati minuta šutnje prije svake utakmice 15. kola prvenstva, od četvrtka do subote navečer.




U četvrtak navečer Atlético Madrid i Elche prvi su poštovali ovu mjeru i igrači su se smjestili oko središnjeg kruga prije početka utakmice. Antoine Griezmann i njegovi suigrači također su odigrali utakmicu s crnom trakom oko ruke oko ruke u znak poštovanja prema Peléu.


I u Engleskoj je Premier liga najavila minutu pljeska uoči utakmica 18. kola, koji u petak počinju Liverpool-Leicester i West Ham-Brentford.


Igrači i suci nosit će crne trake oko ruku, a fotografija Peléa prikazivat će se na ekranima stadiona.


Bit će to crno-bijela fotografija snimljena s klubom Santosa, na kojoj se smiješi i nosi ovratnik s križem, rekao je AFP-u Ured Premier lige. Ova fotografija je snimljena prije polufinala turnira u Parizu protiv Racing Club de France, na Parku prinčeva, 13. lipnja 1961. godine.


U Italiji će se utakmice Serie A 4. siječnja početi minutom šutnje na stadionima, objavio je u petak Talijanski nogometni savez (FIGC) u priopćenju za javnost.


Bivši brazilski nogometaš, nogometna legenda i jedini osvajač tri svjetska prvenstva, preminuo je u četvrtak u 82. godini.


Njegov nestanak izazvao je val emocija i odavanja počasti diljem svijeta kada je u Brazilu započela trodnevna nacionalna žalost.