Poruka na Twitteru

Kyrgios odustao od US Opena i obrušio se na ostale tenisače: “Ne možete tražiti brzu zaradu organizirajući ekshibicije”

Hina

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Barem jednom mislite na druge ljude. O tome se radi kad je u pitanju ovaj virus. On ne mari za vaš renking ili koliko novca imate - rekao je australski tenisačCANBERRA Australski tenisač Nick Kyrgios odustao je od nastupa na ovogodišnjem US Openu, koji bi 31. kolovoza trebao započeti na terenima USTA Nacionalnog teniskog centra Billie Jean King u New Yorku, a svoju je odluku obznanio u video poruci na Twitteru, rekavši kako to čini “za stotine tisuća Amerikanac koji su izgubili živote”.


“Neću igrati na ovogodišnjem US Openu. Srce me boli što neću biti tamo, natjecati se u jednoj od najvećih teniskih arena, na stadionu Arthura Ashea, ali to činim za moje ljude, za moje Australce, za stotine tisuće Amerikanaca koji su izgubili živote, za sve vas”, izjavio je 40. tenisač svijeta.


U emocionalnom obraćanju 25-godišnji Australac je poručio da ne zamjera Američkom teniskom savezu (USTA) što je ustrajan u namjeri da se ovogodišnji US Open održi, kao ni onima koji su odlučili nastupiti, ali ih je pozvao na odgovorno ponašanje.
“Igrate na vlastitu odgovornost i s tim nemam problema”, rekao je Kyrgios koji se prethodno još jednom obrušio na svoje kolege optužujući ih za pohlepu i neodgovorno ponašanje.


“Tenisači, morate se ponašati misleći jedni na druge i biti jedinstveni. Ne možete plesati po stolovima, zgrtati novce po Europi ili tražiti brzu zaradu organizirajući ekshibicije. To je tako sebično. Barem jednom mislite na druge ljude. O tome se radi kad je u pitanju ovaj virus. On ne mari za vaš renking ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno. Onim igračima koji su poštovali pravila i ponašali se nesebično, želim sve najbolje.”


Kyrgios je prvi tenisač koji je javno obznanio da odustaje od nastupa na US Openu, baš kao što je to nekoliko dana prije njega učinila njegova sunarodnjakinja i najbolja tenisačica svijeta Ashleigh Barty.