Šesta pozicija

Kramarić se golovima protiv Kanade izjednačio sa Srnom na ljestvici strijelaca u dresu Hrvatske

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Do sada je tu poziciju dijelio s Ivicem Olićem, a sada je na šestom mjestu dijeli sa Srnom. Protiv Kanade pogodak je postigao i Marko Livaja, svoj četvrti u hrvatskom dresu



DOHA Postigavši dva gola protiv Kanade, Andrej Kramarić je stigao do brojke od 22 gola u hrvatskom dresu čime se izjednačio na šestom mjestu ljestvice strijelaca s Darijom Srnom.


Do sada je tu poziciju dijelio s Ivicem Olićem, a sada je na šestom mjestu dijeli sa Srnom. Protiv Kanade pogodak je postigao i Marko Livaja, svoj četvrti u hrvatskom dresu.


Kramarić je tek drugi hrvatski nogometaš koji je na utakmici svjetskog prvenstva uspio postići više od jednog pogotka. Prije njega to je uspjelo samo Mariju Mandžukiću u Brazilu 2014., kad je u pobjedi 4-0 protiv Kameruna postigao dva gola.




Na vrhu ljestvice strijelaca hrvatske reprezentacije i dalje je Davor Šuker sa 45 golova. Iza njega je Mario Madžukić sa 33, Ivan Perišić je zabio 32, Eduardo da Silva 29, a ispred Kramarića je i kapetan Luka Modrić sa 23 gola.


Dodajmo kako se Alphonso Davies upisao u povijest kao prvi kanadski nogometaš koji je zabio gol na svjetskom prvenstvu. Do ogleda protiv “Vatrenih”, Kanađani su odigrali tek četiri utakmice na svjetskim prvenstvima upisavši četiri poraza uz razliku pogodaka 0-6.