Još jedna medalja

Kraljevičanin Antonio Franko brončani na EP-u u paratriatlonu: “Zadovoljan sam, dao sam maksimum”

Portal Novilist.hr

Antonio Franko/D. SENČAR/HPO

Antonio Franko/D. SENČAR/HPO

Druga je to Frankova medalja na europskim prvenstvima nakon što je broncu osvojio i 2019. u Valenciji. Zlato je osvojio paraolimpijski pobjednik iz Tokija Francuz Alexis Hanquinquant s rezultatom 47:24, drugi je bio njegov sunarodnjak Pierre-Antoine Baele sa 49:50



OLSZTYN Hrvatski paraolimpijac Antonio Franko (29) osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u paratriatlonu u poljskom Olsztynu.


Druga je to Frankova medalja na europskim prvenstvima nakon što je broncu osvojio i 2019. u Valenciji.


Zbog lošeg vremena nije se plivalo, pa su paratriatlonci prvo trčali 2.5 km, potom su vozili bicikli 20 km, a zatim trčali dodatnih 5 km.




Zlato je osvojio paraolimpijski pobjednik iz Tokija Francuz Alexis Hanquinquant s rezultatom 47:24, drugi je bio njegov sunarodnjak Pierre-Antoine Baele sa 49:50, dok je Franko prošao ciljem kao treći s rezultatom 50:23.


“Jako sam zadovoljan nastupom, dao sam svoj maksimum u ovom trenutku,” kazao je 29-godišnji triatlonac iz Kraljevice, član riječkog kluba Rival.


“Bilo je malo nervoze dan uoči utrke jer se nije znalo hoće li se plivati ili neće. Ali kada je utrka krenula sve je bilo OK. Staza je bila malo brdovita, ali svejedno brza. Mali problem je bio vjetar i mokra cesta, ali sve je proteklo u redu,” dodao je Franko koji je prvi hrvatski triatlonac koji je nastupio na paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto.


“Nastup je bio odličan, Antonio je u sva tri djela imao drugo najbolje vrijeme, ali je srebro izgubio zbog tranzicije. Međutim, nema veze, bitno je da je odradio sve jako dobro. Računali smo na srebro ili broncu, no kako nije bilo plivanja zadovoljan sam njegovim rezultatom,” kazao je njegov trener Hrvoje Vlahović.


Ova sezona se još ne boduje za Paraolimpijske igre u Parizu, iduća i olimpijska su kvalifikacijske.


“Najvažnije natjecanje ove godine je Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiju krajem studenog, tako da je ovaj rezultat dobar zalet za svjetsko,” dodao je Antonio, koji je rođen s aplazijom desne fibule i ligamenata desnog koljena, odnosno skraćenjem noge od 6 cm.