Počast preminulom Bryantu

Zvijezda Netsa želi promijeniti prepoznatljivost NBA lige: “Kobe Bryant na logu, to se mora dogoditi”

Portal Novi list

Kyrie Irving/Foto REUTERS

Kyrie Irving/Foto REUTERS

"Ne zanima me što drugi kažu. Crni igrači su izgradili ovu ligu i ozbiljno mislim sve što sam rekao", izjavio je Irving te objavio sliku Kobeja preko NBA loga na svojem Instagram profilu.



RIJEKA Igrač Brooklyn Netsa Kyrie Irving nastavlja gurati ideju da NBA liga promjeni svoj logo te da na njemu bude nedavno preminuli Kobe Bryant.


“Kobe Bryant na logu, to se mora dogoditi. Ne zanima me što drugi kažu. Crni igrači su izgradili ovu ligu i ozbiljno mislim sve što sam rekao”, izjavio je Irving te objavio sliku Kobeja preko NBA loga na svojem Instagram profilu.


“On je bio standard za našu generaciju i nastavit će biti. Želim da se to zauvijek zabilježi u povijesti, da je naša generacija bila dio promjene. Ako to znači da ja osobno moram nastaviti to promovirati da dođe do provedbe, tako će onda i biti. Mislim da stvarno to zaslužuje, kao i njegova obitelj. Svatko tko dolazi u ligu mora znati da je Kobe primjer koji treba slijediti”, obrazložio je Irving.




U svojoj izjavi je još pojasnio kako to ne znači da time želi obezvrijediti druge igrače kroz bogatu NBA povijest, samo želi “osvježiti” ligu i odati najveću počast legendi Lakersa. U tome ga je podržala i Vanessa Bryant, Kobejeva supruga.


Podsjetimo, trenutačni logo je napravljen prema silueti još jedne legende Lakersa, Jerryja Westa, iako liga to nikada nije službeno priznala.


U međuvremenu je pokrenuta i peticija na internetu te je trenutačno skupila preko 3,5 milijuna potpisa, ali objektivno gledajući šanse da se promjeni NBA logo vrlo su male. Osim što je već postao brend koji se nalazi na brojnim proizvodima, mnogi bi imali i opravdane razloge da umjesto Bryanta na logu može biti još neka legenda koja je obilježila povijest ovog sporta, poput Michaela Jordana, Larryja Birda, Magica Johnsona i drugih.