Košarka

U Zagreb stiže šesterostruki europski prvak, odigrat će prijateljsku utakmicu s Dinamom

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Obnovljenu Panathinaikosovu momčad vodi Turčin Ergin Ataman koji je dvije godine zaredom (2021. i 2022.) vodio Anadolu Efes do naslova pobjednika Eurolige



ZAGREB  Košarkaši Dinama i šesterostrukog europskog prvaka atenskog Panathinaikosa odigrat će 8. rujna, s početkom u 19 sati, u Košarkaškom centru “Dražen Petrović” pripremnu utakmicu uoči nove sezone u kojoj klub iz zagrebačkog naselja Rudeš traži novi kvalitativni iskorak.


“Uvijek ističemo kako su nam navijači glavni dio kluba. Bez njih teško bi postigli u prošloj, debitantskoj sezoni plasman u četvrtfinale doigravanja u prvenstvu i u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Temelj tih uspjeha stvoren je zajedničkom akcijom s Bad Blue Boysima, u kojoj smo prodajom 550 godišnjih ulaznica stvorili financijsku podlogu za ove uspjehe. U znak zahvale za sve to odlučili smo im podariti ovakav spektakl, veliki Panathinaikos u Zagrebu u utakmici u kojoj će rezultat ipak biti u drugom planu”, rekao je predsjednik KK Dinamo Zagreb Marijan Pojatina u petak na predstavljanju ovog projekta.


U Zagreb stiže obnovljena Panathinaikosova momčad na čelu s novim trenerom, Turčinom Erginom Atamanom koji je dvije godine zaredom (2021. i 2022.) vodio Anadolu Efes do naslova pobjednika Eurolige. U novoj sezoni Ataman će od pojačanja na raspolaganju imati igrače kao što su Luca Vildoza, Mahtias Lessort i Kostas Antetokounmpo, čiji se nastup očekuje i u dvoboju protiv Dinama.




Iz kluba su najavili veliki broj uzvanika koji će posjetiti tu utakmicu, a povezuju ih jedan ili oba kluba, poput Velimira Zajeca i Stojka Vrankovića, preko Igora Bišćana, Silvia Marića, Jurice Golemca, Damira Mulaomerovića, Gorana Vlaovića, Dine Rađe, Nikše Prkačina i drugih.


Ulaznice za utakmicu Dinama i Panathinaikosa uskoro će se naći u prodaji.