Premijer liga košarkaša

U Kostrenu dolazi favorizirani Split, košarkaši DepoLink Škrljeva se nadaju da će namučiti Žute

Katarina Blažević

Mario Rajčić/Foto V. KARUZA

Mario Rajčić/Foto V. KARUZA

Igramo doma i postavili smo cilj na početku sezone da ne smijemo nikome dopustiti da na našem terenu lako igra s nama - kaže kapetan Mario Rajčić



RIJEKA   Nakon što su iščupali pobjedu protiv Bosca nakon pet uzastopnih poraza, košarkaši DepoLink Škrljeva su se odmaknuli sa samog dna ljestvice, a sada dočekuju momčad protiv koje će se morati namučiti kako bi je iznenadili. Zeleni će danas u Kostreni (17 sati) ugostiti Split, ABA ligaša koji je u domaćem prvenstvu ove sezone upisao poraze tek od Zadra i Cibone te kao veliki favorit dolazi na Kvarner. Žutima su se ovoga mjeseca vratili i Shannon Shorter te Lewis Sullivan, jedni od ključnih kotačića ekipe u prošloj sezoni.


– Split je favorit te bi tu ulogu imao i bez Shortera i Sullivana. Ali mi igramo doma i postavili smo cilj na početku sezone da ne smijemo nikome dopustiti da na našem terenu lako igra s nama. Treniramo dobro zadnjih tjedan dana i pobjeda nad Boscom nam je dala velik vjetar u leđa. Psihički je lakše – govori Splićanin u redovima DepoLink Škrljeva i kapetan momčadi Mario Rajčić.


Njemu je ovo već četvrta sezona u dresu Zelenih, a trenutna situacija sigurno je jedna od lošijih u kojoj se našao s klubom.




– Sreća nas nikako nije mazila na startu ove sezone. U Sinju smo nesretno izgubili, a i protiv Zaboka smo na svojem terenu morali pobijediti. U svakoj utakmici smo bili »tu negdje« i igrali smo čak jako dobro. Nedostajale su svaki put jedna ili dvije lopte, a to nam se onda vratilo protiv Bosca. Protiv Splita i ostalih favoriziranih ekipa će nam zapravo biti i lakše igrati jer nismo opterećeni – zaključuje Rajčić