Premijer liga košarkaša

Košarkaši DL Škrljeva dočekuju Dubrovnik, navijačka podrška bi mogla igrati veliku ulogu

Katarina Blažević

Noa Svoboda/Foto V. KARUZA

Noa Svoboda/Foto V. KARUZA

Domaći teren sigurno tu igra veliku ulogu - kaže 21-godišnji Noa Svoboda



RIJEKA  Košarkaši DepoLink Škrljeva imat će dvostruki domaći ispit u idućih sedam dana. Zeleni će prvo večeras u Kostreni (18 sati) ugostiti Dubrovnik, a potom idućeg vikenda Dinamo. Kada su Dubrovčani u pitanju, riječ je o ekipi koja je ove sezone ušla u najviši rang natjecanja, ali daleko od toga da joj je cilj puki ostanak u ligi. To je i pokazala u prvih deset kola, nakon kojih ima omjer 5-5 i trenutno drži sredinu ljestvice. Pretposljednjim Škrljevčanima je pak u svakom susretu imperativ izvući maksimum i pokušati pobijediti kako bi si olakšali borbu za ostanak.


– Dubrovnik je kvalitetna ekipa s dosta iskusnih igrača koji su dugo zajedno. I prošle sezone su Prvu ligu igrali u gotovo istom sastavu te su uigrani i stvarno su neugodna momčad. Bit će to zanimljiva utakmica, ali vjerujem da ćemo biti pravi. Čvrstom obranom i pametnom igrom u napadu možemo pobijediti. Domaći teren sigurno tu igra veliku ulogu, posebno kada je Dubrovnik u pitanju jer mu je ovo jedno od najdužih gostovanja i ovim putem bih pozvao što više navijača da nas dođe podržati – govori Noa Svoboda, razigravač DepoLink Škrljeva, čija bi momčad danas trebala biti kompletna.


Filip Vujičić prvo je ime Dubrovnika, prošlog je mjeseca osvojio i nagradu za MVP-ja listopada FAVBET Premijer lige.




– Svakako je on najveća prijetnja, kao i Petar Dubelj. Njih dvojica su glavne opasnosti u njihovu napadu, a tu je i playmaker Jason Levi. Morat ćemo sve njih shvatiti ozbiljno, ali posebno tu trojicu moramo pokušati zaustaviti.


Križevčanin je sa svojih 20 godina jedan od mlađih članova ekipe iz Bakra, a upravo mladost i neiskustvo svoje momčadi vidi kao razlog lošijeg ulaska u sezonu. Škrljevo do kraja godine ima za odigrati tri domaće utakmice (Dubrovnik, Dinamo i Cibona) te gostovanje u Dubravi prije susreta s Vukovima. Težak je to raspored u kojem će Škrljevčani morati tražiti i pokoje iznenađenje.


– Ušli smo lošije u sezonu jer smo mlada ekipa i još se uigravamo. Treba nam vremena da sve to sjedne. Dinamo je, po mojem mišljenju, nakon tri ABA ligaša trenutno najjača ekipa u našoj ligi, ali moramo u svakoj utakmici ići na pobjedu, pa tako i protiv njih. Dubravu smo pobijedili ove sezone na našem terenu i s njima sigurno možemo igrati. U svaku utakmicu moramo ući agresivno i s mentalitetom da idemo pobijediti – zaključio je Noa Svoboda.