Ždrijeb odlučio

Škrljevo sezonu počinje ogledom protiv Sonika, Kvarner 2010 čeka kriterije Saveza za ulazak u Prvu ligu

Zlatko Horvat

Foto Damir ŠKOMRLJ

Foto Damir ŠKOMRLJ

Gostovanje kod Hermes-Analitice i domaći susret s Dubrava Furmirom u iduća dva kola nude priliku za dobar start pomlađenom sastavu Damira Rajkovića



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva ugostit će Sonik-Puntamiku u prvom kolu Premijer lige, što će se igrati od 18.-20. rujna. Gostovanje kod Hermes-Analitice i domaći susret s Dubrava Furmirom u iduća dva kola nude priliku za dobar start pomlađenom sastavu Damira Rajkovića, koji je u prošlo prvenstvo, prekinuto zbog pandemije koronavirusa, krenuo s 0-3.


U prvom kolu još se sastaju Zadar – Šibenka, Cibona – Zabok, Gorica – Split, Alkar – Dubrava Furnir i Vrijednosnice Osijek – Hermes Analitica. Ždrijebu je bio nazočan predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep, ali i Zoran Pjevalica, povjerenik za službene osobe. U prvenstvu, što će se igrati u tri kruga, sudjelovat će istih 12 momčadi kao i prošle godine. Osam najboljih momčadi izborit će doigravanje. Četvrtfinale i polufinale igrat će se na dvije, finale na tri pobjede.


U Prvoj ligi poznato je 11 sudionika budući da se Universitas nije prijavio za novu sezonu. Dvanaesti klub bit će naknadno određen, a u prvom kolu 10. listopada čeka ga gostovanje u Dubrovniku. U Kvarneru 2010 nadaju se da će oni biti momčad koja će ispuniti sve kriterije HKS-a, koji će zainteresiranima biti poslani idućeg tjedna. HKS čeka još puno posla, ne samo po pitanju popunjavanja Prve lige. No, ostalo je i dovoljno vremena do starta za njihovo rješavanje.




Kod košarkašica je došlo do većih promjena. Prva liga zove se Premijer ženska liga te sada broji 12 ekipa i igra se u dvije skupine. Košarkašice FSV-a uvrštene su u skupinu sjever s kontinentalnim ekipama, a prvo kolo 3. listopada donosi im domaći ogled s Trešnjevkom 2009.