Izmijenjena momčad

Škrljevo kreće s pripremama za novu sezonu, zasad stigla tri pojačanja

Zlatko Horvat

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Adria Oil Škrljevo otvara prvenstvo 19. rujna protiv Borik Puntamike, a nastupit će opet i u Alpe Adria ligi ukoliko situacija oko koronavirusa to dozvoli



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u ponedjeljak (19 sati) kreću u novu sezonu. Trener Damir Rajković okupit će izmijenjenu momčad u odnosu na prošlu, koronavirusom skraćenu sezonu.


Splićanin Ivan Vrgoč, 20-godišnji krilni centar, 23-godišnji Zadranin Toni Jelenković, graditelj igre koji je posljednju sezonu proveo na Islandu, te 22-godišnji »play« Adnan Arslanagić, koji je bio na probi u Ciboni, novi su igrači u momčadi iz Mavrinaca. Sredinom idućeg tjedna na probu stiže 21-godišnji Australac hrvatskog porijekla James Bosnakis.


– Nakon desetak dana probe ocijenit ćemo hoćemo li s njim potpisati ugovor. Vraća se centar Arkim Robertson, koji će po dolasku imati test na koronavirus. Vraća se i Josip Barnjak, koji još čeka magnetsku rezonancu, kada će znati koji opterećenje smije podnijeti.




Boban, Cvitković, Kolić, Vucić, Bešić, Bjelanović i Kostić su naši igrači, raskinut je ugovor s Vrkićem, Mate Mandić odlazi u Široki, dok se s Baturom vide pregovori oko korekcije ugovora. Budžet je smanjen, ugovori su korigirani, ali glavni sponzor ostaje uz nas, kao i Grad Bakar – kaže trener Damir Rajković.


Adria Oil Škrljevo otvara prvenstvo 19. rujna protiv Borik Puntamike, a nastupit će opet i u Alpe Adria ligi ukoliko situacija oko koronavirusa to dozvoli.


– Možda i Nik Slavica zaigra za nas u prvom dijelu prvenstva ako ne nađe angažman u inozemstvu. Raspored nam ide na ruku. Imamo dva dobra »playa« koji mogu mijenjati ritam igre. Vrgoč ima karakter, a Boban iskustvo. U drugom dijelu sezone bio je naš stožerni igrač. Zajedno s oporavljenim Barnjakom posložena je dobra momčad, pokrivena na svim pozicijama. Sve su to stvari koji nude optimizam za novu sezonu – zaključuje Rajković.