Sve po planu

Prijelazni rok na Krimeji protiče u idiličnim tonovima: “Dukađin i Durdov mogli bi biti dobar napadački tandem”

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Edo Flego/S. DRECHSLER

Marinko Koljanin i Edo Flego/S. DRECHSLER

Kod Dukađina se vidi da dvije godine nije bio u ozbiljnom procesu. No, vidi se htijenje i želja, a što je najvažnije u određenim trenucima vidi se i njegova kvaliteta - kaže trener Flego



RIJEKA Da nema određenih problema s korona virusom koji je protresao svlačionice svih hrvatskih klubova od Prve HNL naniže, zimske pripreme Orijenta 1919 odvijale bi se u idiličnim tonovima. Istina, Crveni su prošle subote poraženi od trećeligaša Karlovca, ali taj poraz ni najmanje nije poremetio trenera Edu Flegu i njegove igrače.


– Zadovoljni smo kako idu pripreme. Što se tiče utakmica, protiv Domžala je čak bilo iznad onoga što sam očekivao. Protiv Karlovca smo svima dali šansu, a nedostajalo nam je osam igrača. Cijelo drugo poluvrijeme smo igrali s igračima koji nisu bili na svojim pozicijama jer je bilo tako raspoređena minutaža. Vidjeli smo u dosadašnjim pripremnim utakmicama dobre, ali i neke manje dobre stvari. Sve ide prema planu, ovaj tjedan počet ćemo polako smanjivati volumen i povećavati intezitet rada na treninzima. U subotu i nedjelju igramo protiv Grobničana i Crikvenice. Te utakmice će nam puno toga pokazati. Probleme s koronom smatram nečim što je postalo normalno. Čak mislim da je bolje da igrači, ako već moraju, kroz to prođu sada, a ne u prvenstvu – govori Flego.


U trenažni proces su se vratili Putnik, Švrljuga, Fatić i Macolić, »vani« su još Mulac, Mohorovičić i Zrilić. »Unutra« su Dino Dukađin i Ivan Durdov, napadači koji bi trebali zamijeniti Kristiana Fućka i Matiju Frigana. Orijent 1919 bi umjesto dvojca »F-F« na proljeće mogao prema pobjedama nositi duet »D-D«.




– Dojmovi su dobri. Kod Dukađina se vidi da dvije godine nije bio u ozbiljnom procesu. No, vidi se htijenje i želja, a što je najvažnije u određenim trenucima se vidi i njegova kvaliteta. Vjerujem da će biti istinsko pojačanje. Durdov je svojim kretanjima i golovima pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Nisu još na pripremnim utakmicama igrali zajedno pa ćemo i taj dio isprobati. Radujem se tome, mislim da će biti dobar napadački tandem – dodao je Flego, koji je uglavnom zadovoljan prjielaznim rokom.


Trener Krimejčana nada se još pronaći jedno ime u veznom redu.


– S obzirom na odlazak Hodže možemo razmišljati o još jednom veznom igraču – rekao je Flego.