NBA

Lakersima važna pobjeda u triler-završnici protiv Knicksa, Warriorsi nakon prve porazili i drugu momčad Zapada

Luka Medak

Anthony Davis/Foto: REUTERS

Anthony Davis/Foto: REUTERS

Lakersi su ovom pobjedom ostali sedmi na Zapadu i za sada igraju "play-in" turnir, ali Blazersi i Mavsi imaju samo jednu pobjedu više uz tri utakmice do kraja. Warriorsi su u dvije uzastopne večeri porazili Jazzere i Sunse usprkos lošim nastupima Curryja.



RIJEKA Los Angeles Lakersi nastavljaju se boriti da izbjegnu “play-in” turnir. Nakon produžetka, u neizvjesnoj završnici uspjeli su poraziti sve bolje New York Knickse i onemogućiti im da već sada teoretski osiguraju doigravanje.


Utakmica je bila u egalu do posljednjih 20 sekundi, kada je Talen Horton-Tucker pogodio tricu za prednost Lakersa, a pokazalo se da je bila i za pobjedu. Lakersi su opet igrali bez LeBrona Jamesa, a ovaj put ih je predvodio Kyle Kuzma s 23 poena, dok je Anthony Davis zabio 20. Andre Drummond je s 16 poena i 18 skokova upisao 25. “double-double” sezone, odnosno sedmi u dresu Lakersa.


Kod poraženih Knicksa najbolji je bio Julius Randle s 31 poenom, osam skokova i pet asistencija, a Derrick Rose je zabio 27, dodavši šest skokova i jednako toliko dodavanja.




S omjerom 39-30 momčad iz Los Angelesa još uvijek je na sedmom mjestu Zapada, ali ima samo jednu pobjedu manje od Portland Trailblazersa i Dallas Mavericksa, a do kraja sezone još su navedenim momčadima ostale tri utakmice, tako da je još uvijek neizvjesno tko će se plasirati u doigravanje direktno, a tko će u “play-in” turnir.


Tko god završi sedmi, protivnik u “play-in” turniru će im biti Golden State Warriorsi, koji su u dvije uzastopne večeri uspjeli pobijediti prve dvije momčadi Zapada. Nakon što su srušili vodeće Jazzere Bojana Bogdanovića, sljedeći dan uspjeli su poraziti i Phoenix Sunse Darija Šarića, a sve to s poprilično lošim šuterskim izdanjem Stepha Curryja.


Iako je prije manje od tjedan dana Oklahomi ubacio 49 poena s 11 trica, u prethodne dvije utakmice Curry ne može pogoditi gotovo ništa. Protiv Jazza je pogodio samo jednu tricu iz 11 pokušaja, a sada protiv Sunsa samo tri od 13 za 21 poen, no u oba puta su uskočili njegovi suigrači. Za Sunse je bio nezaustavljiv Andrew Wiggins s 38 poena, a Draymond Green je upisao “triple-double” s 11 poena, 10 skokova i 11 asistencija.


U porazu je Sunse predvodio Devin Booker s 34 poena, a Chris Paul je dodao 20, no imao je samo dvije asistencije, što je atipično za jednog od najboljih razigravača lige.


Hrvatski reprezentativac Dario Šarić nije ušao u igru za Sunse, a od ostalih hrvatskih košarkaša nastupio je Ivica Zubac, koji je u pobjedi Clippersa nad Raptorsima upisao novi “double-double” učinak s 18 poena i 10 skokova, a dodao je i tri asistencije.


Rezultati:


Detroit – Minnesota 100:119
Charlotte – Denver 112:117
Boston – Miami 121:129
Toronto – LA Clippers 96:115
Chicago – Brooklyn 107:115
Indiana – Philadelphia 103:94
Memphis – Dallas 133:104
Milwaukee – Orlando 114:102
Golden State – Phoenix 122:116
Sacramento – Oklahoma City 122:106
LA Lakers – New York 101:99 (produžetak)