HT Premijer lige košarkaša

Košarkaši DL Škrljeva protiv Dinama otvaraju Ligu za ostanak: “Bitno je krenuti pobjedom…”

Katarina Blažević

Damir Rajković s igračima/S. DRECHSLER

Damir Rajković s igračima/S. DRECHSLER

Prvenstveni cilj nam je čim prije osigurati ostanak, a to znači danas iskoristiti priliku i dobiti utakmicu. U ovoj ligi će svaka lopta i koš biti presudni - kaže trener Škrljevčana Damir Rajković



RIJEKA   U dvadeset i dva kola regularnoga dijela HT Premijer lige košarkaši DepoLink Škrljeva upisali su tek pet pobjeda, što ih je bacilo na samo dno ljestvice uoči početka Lige za ostanak. Škrljevčani će današnjim gostovanjem kod Dinama, trenutno prvoplasirane ekipe Lige za ostanak, otvoriti drugi dio natjecanja, ove godine posebno težak s obzirom da im prvi put od 2015. godine, otkako su u najvišem rangu, ozbiljno prijeti ispadanje u nižu ligu.


Ipak, niti ostale ekipe ne stoje bolje. Gorica također ima pet pobjeda, Zabok, Alkar i Bosco imaju tek jednu više, a jedino se Dinamo izdvaja s osam pobjeda, što također nije neuhvatljivo. Posebice ako već danas u Draženovu domu svladaju Modre.


Padovi


– Prvenstveni cilj nam je čim prije osigurati ostanak, a to znači već danas kod Dinama iskoristiti priliku i dobiti utakmicu. Bitno je da krenemo pobjedom. I na prethodnim gostovanjima pokazali smo da smo bili tu negdje na jednu ili dvije lopte. Ono što nas raduje je povratak protiv Cibone u prošlom kolu gdje smo bili u izgubljenoj situaciji, a neki igrači poput Rammea su uhvatili formu. Vjerujem da će sve biti u redu ako svi budemo bili na tragu te zadnje četvrtine i kraja treće dionice. Ne smijemo si dozvoliti one velike padove. Dinamo nema Ciboninu kvalitetu i tu ćemo imati otvorenu situaciju – govori Damir Rajković, trener DepoLink Škrljeva, koji je na mjestu trenera momčadi iz Mavrinaca od kraja 2016. godine, ali ova sezona mu je sigurno jedna od težih i izazovnijih.




Zeleni su u sezonu krenuli s mladom ekipom, kojoj su se nedavno pridružili Viktor Šarić te Ivan Gulin, obojica rođeni 2001. godine. I jedan i drugi danas bi trebali debitirati, dok su četvorica igrača prošlih dana bila izvan stroja zbog bolesti i ozljeda, a to su Smojver, Bart, Butorac i Ćošić.


Dokazivanje


– Prve dvije utakmice u sezoni smo možda i nesretno izgubili od Dinama. Sigurno ćemo tražiti neki revanš i želju za dokazivanjem, da pokažemo da smo momčad koja je u stanju pobijediti Dinamo. Bitna nam je pobjeda baš zbog međusobnog omjera, ipak će u ovoj ligi svaka lopta i koš biti presudni. Ide nam na ruku što nema Markote, on im je bio ključan igrač s iskustvom, što mi nismo imali. Sad imamo širinu i na visokim pozicijama, vanjske pozicije su nam se konsolidirale te vjerujem da Dinamu možemo odgovoriti u svim segmentima igre. Jesu li Gulin i Šarić pojačanja? Gulin je ipak igrač koji tri godine igra Premijer ligu, u Šibeniku je dobivao određenu minutažu, ima jedno iskustvo. Šarić je bio u rosterima ABA-ligaša Splita, prošle godine bio je na posudbi u Alkaru, tako da mislim da nam obojica mogu pomoći u rotacijama. Siguran sam da će biti pojačanja – zaključio je Damir Rajković.