Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva traže potvrdu plasmana u doigravanje, ali Osječani stižu s legendom na klupi…

Zlatko Horvat

Osječane od druge polovice studenog vodi Stipe Šarlija, zadarska košarkaška legenda



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras (18 sati) igraju jednu od važnijih utakmica polusezone. U 21. kolu dočekuju Vrijednosnice Osijek u susretu u kojoj im deseta prvenstvena pobjeda potvrđuje plasman u doigravanje, ali i omogućuje razmišljanje o boljem plasmanu, petom ili šestom mjestu na ljestvici s obzirom na to da je Sonik Puntamika ušla u seriju loših rezultata. No, za to sastavu Damira Rajkovića neće biti dovoljna večerašnja pobjeda, već i neki vrijedniji uspjeh u trećem krugu, pogotovo što su se Šibenčani digli.


– Osječani su protivnik koji je na našoj razini. Dugo nemaju pobjedu, ali sve su gubili na jednu loptu, čak i protiv Zadra i Gorice. Zato treba biti oprezan. Želimo biti dobri, uzeti bodove, koji nam donose mirnoću za nastavak prvenstva – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva. – Odigrali smo u kratkom razdoblju tri utakmice protiv Cibone, u kojima smo bili 25, 27 i sada 35 minuta unutra. Na tom putu trebamo i ostati. Nameću se i neki igrači iz drugog plana. Ali, prije svega moramo ostati čvrsto na zemlji, odraditi maksimalno susret od prve do zadnje sekunde.


Osječane od druge polovice studenog vodi Stipe Šarlija, zadarska košarkaška legenda.




– Sa Šarlijom su promijenili koncept igre, moramo pripaziti na njihovu unutarnju igru, ali imamo igrače s kojima im možemo parirati u tom segmentu.


Kod domaćeg sastava upitan je jedino Toni Jelenković, koji je dobio masku poslije loma nosa.