Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva ipak nisu uspjeli iznenaditi Cibonu, presudila serija u drugoj četvrtini

Luka Medak

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

U zadnjih deset minuta Zeleni su počeli su promašivati zicere i Cibona je povećala svoju prednost na ispostavit će se nedostižnih plus 21

Adria Oil Škrljevo – Cibona 85:93




MAVRINCI Utakmica 6. kola HT Premijer lige: Adria Oil Škrljevo – Cibona 85:93 (19:23, 17:29, 21:21, 28:20). Sportska dvorana Mavrinci. Suci: Radojković, Jurčević, Stanković.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović 2, Adway 12, Hortman 8, Jelenković, Vucić, Kostić, Barnjak 15 (6-6), Rajčić 3 (1-2), Marinelli 21 (2-2), Šajin 6, Ćošić, Vrgoč 18 (4-4).


CIBONA: Prkačin 14, Gegić 13 (1-2), Vildoza 8, Branković 8 (1-2), Drežnjak 19, Vujović, Radovčić 2, Vranković 2, Mustapić 14 (4-4), Majcunić 2, Gnjidić, Reuvers 11.




Košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon senzacionalne pobjede protiv Zadra u drugom kolu nisu uspjeli prirediti još jedno veliko iznenađenje. Na domaćem terenu uvjerljivo su poraženi od Cibone, koja je sada skočila na vrh prvenstvene ljestvice. Presudna je bila serija 0:11 gostiju sredinom druge četvrtine nakon koje su pobjegli na 16 poena prednosti, a koje Škrljevčani do kraja susreta nisu uspjeli poništiti.


Foto galerija: Premijer liga košarkaša: AO Škrljevo - Cibona Foto: Mateo Levak


Domaći su u startu teško dolazili do poena jer je reket vrlo dobro čuvao 215 centimetara visoki Branković, dok su Vukovi s druge stane trkom dolazili do lakih koševa. Upravo su dvije uzastopne kontre Drežnjaka dovele Cibonu na prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (7:17), a Damir Rajković je rano bio prisiljen iskoristiti minutu odmora. Ulaskom Vrgoča i Marinellija u igru domaći su se probudili u napadu, dok je Rajčić u obrani ukrao čak tri lopte i Škrljevčani su nakon prvih 10 minuta bili samo četiri poena u zasotatku (19:23).


U istom ritmu Zeleni su nastavili i u drugoj četvrtini, a na krasnu asistenciju Marinellija iza leđa Šajin ih je doveo do prve prednosti na utakmici još od početnih 3:0. Tu nisu stali, u četvrtinu su ušli serijom 7:0 i Ciboni dozvolili prvi koš tek nakon tri minute igre. Ipak, nakon jezikove juhe trenera Jovanovića Cibosi su odgovorili svojom serijom 0:11, a ulaskom pokretljivog Reuversa potpuno neutralizirali napad Škrljeva. Prednost je samo rasla i gosti su na poluvrijeme otišli s velikih 16 poena prednosti (36:52).


Škrljevčani su dobro ušli u nastavak utakmice, pogotovo Adway koji je konačno povezao dva koša, ali svaku miniseriju domaćih gosti su poništili tricama i bez većih problema održavali prednost. Igrao se gotovo poen za poenom, ali takav ritam je, naravno, više odgovarao Zagrepčanima, koji su i u posljednji period ušli s jednakom prednošću kao i na poluvremenu.


U zadnjih deset minuta Zeleni su počeli su promašivati zicere i Cibona je povećala svoju prednost na ispostavit će se nedostižnih plus 21 (57:78). No, Škrljevčani su se odlučili boriti do kraja i u jednom trenutku uspjeli smanjiti na sedam poena zaostatka, ali za potpuni preokret više nije bilo vremena