Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva gostuju u Krešinom domu, čekaju ih razbuđeni Zadrani

Zlatko Horvat

Vladimir Anzulović

Vladimir Anzulović

Volio bih da mi pokažemo da se za većinu stvari na terenu pita nas, a ne Škrljevo, za razliku od prve utakmice - rekao je Vladimir Anzulović, trener Zadra



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras (19 sati) gostuju u Krešinu domu u Zadru u 13. kolu Premijer lige. Dočekuje ih momčad Zadra, osokoljena vrijednom pobjedom s »pola koša« u ABA ligi na gostovanju kod Cedevita Olimpije.


– Igrači dobro treniraju i zato su nagrađeni – kaže Vladimir Anzulović, strateg Zadra, koji je trenersku karijeru počeo u Kvarneru 2010.


Anzulović je prije mjesec i pol dana naslijedio Ivana Perinčića, koji je sa Zadrom doživio poraz u Mavrincima.




– Malo je vremena za pripremu, ali znamo što nas čeka.Ko. Naravno, pogledao sam snimku te utakmice. Dosta se toga promijenilo u sastavu Damira Rajkovića, Šain se vratio nakon ozljede, došli su Slavica i Zovko. Tu su još dva, tri igrača koji nose Škrljevo. Favoriti jesmo, ne bježimo od toga, ali želimo to dokazati. Bili smo favoriti i u prvoj utakmici pa je Škrljevo uvjerljivo porazilo našu momčad.


Anzulović je razbudio Zadrane, koji su dočekali prvu pobjedu u ABA ligi pod vodstvom Anzulovića. Nakon pet poraza.


– Cedevita Olimpija, Crvena zvezda, Budućnost i FMP u gostima, Igokea doma, nije to raspored za pohvaliti se. No, osjetim na treningu da smo se digli. Ritam je paklen, trebali smo uigrati pet utakmica u osam dana. Zahvaljujući odgodi susreta sa Zabokom, imat ćemo ih četiri u osam dana. Igrači to jako teško podnose, volio bih da nam se izađe ususret, Cibona, Split i mi nismo u bajnoj situaciji i ono što me brine je zdravlje igrača… – zaključuje Anzulović.


U Adria Oil Škrljevu se lakše diše poslije pobjede nad Furnirom. U Zadar putuju bez opterećenja, ali ne idu na izlet.