Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva gostuju kod Gorice: “Želimo nastaviti s dobrim igrama”

Luka Medak

Mirko Šćekić i Damir Rajković s igračima/Foto Arhiva NL

Mirko Šćekić i Damir Rajković s igračima/Foto Arhiva NL

Neki igrači su u srijedu dobili minute koje su dobro iskoristili, tako da očekujem i ovaj put dobar angažman od svih - rekao je trener Damir Rajković



RIJEKA Nakon nevjerojatnog poraza od Ilirije na Mavrincima u Alpe Adria kupu, košarkaši Adria Oil Škrljeva danas nastavljaju s natjecanjem u domaćem prvenstvu, gdje će od 17 sati u sklopu HT Premijer lige biti gosti Gorici. Obje momčadi za sada imaju četiri pobjede i dva poraza, a samo koš-razlika trenutačno drži Škrljevčane iznad na ljestvici. Ipak, trener Damir Rajković smatra da je ispod njih objektivno bolja momčad.


– Gorica je sigurno favorit u ovoj utakmici. Igraju doma gdje ih je uvijek teško pobijediti, a u zadnjih nekoliko godina su se pozicionirali u hrvatskom prvenstvu odmah iza Zadra, Cibone i Splita. U ovoj utakmici najviše moramo biti koncentrirani u situacijama jedan-na-jedan i obrani »pick and rolla« jer to im je glavno oružje kojim uvijek slome protivnike. Taktička je zamisao da ih limitiramo u tome, a vidjet ćemo hoćemo li i uspjeti – rekao je trener Adria Oil Škrljeva, koji se nada da se njegovoj momčadi više neće događati kiks kao protiv Ilirije, kada su dozvolili Slovencima 20 uzastopnih poena.


– Utakmica u srijedu je priča za sebe, mislim da se takve stvari više neće ponavljati. Igrači su, nadam se, izvukli pouku iz tog susreta i sada gledamo samo prema naprijed. Imamo dobru poziciju u prvenstvu i stvarno želimo nastaviti s dobrim igrama. Osim toga, neki igrači su u srijedu dobili minute koje su dobro iskoristili, tako da očekujem i ovaj put dobar angažman od svih – objasnio je Rajković.




Iako u srijedu nije bilo kapetana Josipa Barnjaka, kojeg je trener odlučio odmoriti, sada će biti na raspolaganju, kao i Toni Jelenković, koji je susret propustio zbog bolesti.


– Jelenković je u četvrtak počeo trenirati, jučer je s nama odradio još dva treninga, tako da će moći odigrati jedan dio minutaže. On je igrač koji može odigrati dobro bez obzira na to što je prije pet dana bio bolestan, a sada će imati i tu određenu svježinu. Svi ostali su također na raspolaganju, osim Bešića, koji bi se početkom sljedećeg tjedna trebao priključiti treninzima i onda ćemo konačno biti kompletni – zaključio je Damir Rajković.