Premijer liga košarkaša

Košarkaši Adria Oil Škrljeva dočekuju favorizirani Split: “Cilj je odigrati čvršće kao protiv Gorice”

Luka Medak

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Split jednostavno ima preširoku rotaciju i ne mogu dovoljno naglasiti koliko će biti važna naša kolektivna obrana - kaže Damir Rajković, trener Škrljevčana



RIJEKA   Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas u 18 sati u Mavrincima dočekuju Split u zaostaloj utakmici 27. kola HT Premijer lige. Obje su momčadi u odličnoj formi, a jedna će danas prekinuti pobjednički niz. Škrljevčani imaju tri uzastopne pobjede i današnjim bi uspjehom protiv Splićana osigurali prednost nad Sonik Puntamikom i peto mjesto uoči doigravanja, dok košarkaši Splita ne znaju za poraz već devet prvenstvenih utakmica.


– Split je ekipa koja pretendira na prvo mjesto, u slučaju pobjede protiv nas i Zadra, u idućem kolu imaju velike šanse to i ostvariti. Sigurno da to i žele jer bi time dobili lakšeg protivnika u doigravanju. Mi ćemo se postaviti nešto drugačije naspram prethodnih utakmica, cilj je da igramo čvršće kao protiv Gorice, prvenstveno da odigramo obrambeno dobru utakmicu – rekao je trener Škrljeva Damir Rajković, koji se nada da njegova momčad neće pasti kao Sonik Puntamika prije nekoliko dana.


– Sonik se držao sve dok nije pao u obrani, a onda je Split osjetio da su ranjivi i na kraju ih pobijedio s 35 poena razlike. Mi to ne želimo, želimo nastaviti pozitivan niz iz prethodnih utakmica i ekipa je svjesna što moramo činiti da bismo to i uspjeli. Sigurno da se ne možemo obrambeno bazirati na jednog ili dvojicu igrača, Split jednostavno ima preširoku rotaciju i ne mogu dovoljno naglasiti koliko će biti važna naša kolektivna obrana.




Splićani su trenutačno u vrlo zgusnutom rasporedu i ovo će im biti treća utakmica u šest dana, ranije ove sezone uspjeli su izgubiti i od slabijih momčadi, kao što su Šibenik i Zabok, što Škrljevčanima daje određenu dozu samopouzdanja.


– Imaju vrlo naporan raspored i sigurno im nije lako igrati. U nedjelju ih već čeka Zadar, u ponedjeljak Partizan… Iznenađenja su uvijek moguća, ni Cibona u srijedu nije bila favorit protiv Cedevita Olimpije pa je pobijedila. Posljednji smo se put u Splitu držali pune tri četvrtine, što znači da možemo konkurirati, ali sigurno da će biti potrebno i to da nam u napadu barem jedan igrač »ima svoj dan«. Neki su naši igrači već dosegli zavidnu razinu forme te se nadam da će tako i nastaviti pa da odigramo dobru utakmicu – zaključio je Rajković.