Bez navijača

Hrvatski košarkaši sutra na Zametu dočekuju Sloveniju u prvom testu za olimpijske kvalifikacije

Luka Medak

ŠETNJA KORZOM - Antonio Jordano i Roko Ukić u stopu prate domaćina reprezentacije Roberta Jurkovića i izbornika Veljka Mršića/Foto V. KARUZA

ŠETNJA KORZOM - Antonio Jordano i Roko Ukić u stopu prate domaćina reprezentacije Roberta Jurkovića i izbornika Veljka Mršića/Foto V. KARUZA

Drago mi je da upravo u Rijeci možemo odigrati prvu pripremnu utakmicu, cilj nam je iskoristiti ovo vrijeme na najbolji mogući način - kaže izbornik hrvatskih košarkaša Veljko Mršić



RIJEKA Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra igra svoju prvu pripremnu utakmicu za nastup na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu. Reprezentativci već nekoliko dana treniraju u Opatiji i sutra će od 19.30 na Zametu odmjeriti snage sa Slovenijom, ali nažalost bez podrške navijača.


– Utakmica će se igrati po epidemiološkim mjerama, koje su još uvijek takve da nažalost ne možemo otvoriti vrata za publiku. Utakmica će se zato prenositi preko Sportkluba, tako da će svi navijači moći pratiti susret na televiziji. Nadamo se da je ovo zadnja utakmica koja će se igrati pred praznim tribinama i da će u svim idućim utakmicama publika moći uživo davati podršku – najavio je utakmicu Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, na konferenciji za medije


Pred novinare su izašli kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić, Antonio Jordano kao jedini Riječanin u momčadi, a s njima i izbornik Veljko Mršić.




– Jako mi je drago da upravo u Rijeci možemo odigrati prvu pripremnu utakmicu za kvalifikacijski turnir, i to protiv jako dobre Slovenije. Nadam se da će Riječani moći preko televizije vidjeti jednog od najboljih igrača svijeta Luku Dončića, ali i našu momčad na djelu. Cilj nam je iskoristiti ovo vrijeme na najbolji mogući način da što spremniji dočekamo prvu utakmicu na kvalifikacijama u Splitu – rekao je Mršić.


Pojačanje


Izbornik se osvrnuo i na najsvježije pojačanje u nacionalnoj vrsti – Luku Šamanića – koji se neočekivano brzo oporavio od ozljede i odmah se stavio na raspolaganje reprezentaciji, kao i na izostanak Bojana Bogdanovića i Darija Šarića, čiji klubovi se još uvijek bore za naslov NBA prvaka pa se stoga neće stići pridružiti u kvalifikacijama.


– U ponedjeljak nam se priključio i Luka Šamanić, odradio je prvi, tzv. »informacijski« trening. Čim je tu znači da ozbiljno računamo na njega i sada, ali i u budućnosti, kada bi trebao biti važan kotačić u našoj momčadi. Izvjesno je da dva od tri NBA igrača na koja smo računali neće zaigrati na kvalifikacijskom turniru, ali svejedno imamo kvalitetnu momčad. Na nama je da se potrudimo biti najbolji mogući u Splitu, fokusirani smo na ono što imamo, a što nemamo – nemamo – zaključio je izbornik.


S obzirom na to da je ovo tek prva utakmica otkako je momčad na okupu, kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić odmah je upozorio navijače da sigurno neće sve izgledati savršeno na terenu.


– Drago nam je što smo tu i što je gotovo cijela momčad na okupu, ali za ovu utakmicu ne treba imati neka prevelika očekivanja jer su obje ekipe tek u početnoj fazi priprema. Najvažnije nas čeka za dva tjedna i bitno je samo da budemo fokusirani, zdravi, spremni i da učinimo sve što je u našoj moći da odigramo najbolje što možemo – jasan je bio Ukić.


Naporna sezona


Iza kapetana Hrvatske duga je i naporna sezona jer je sa Splitom igrao finale Premijer lige, a serija sa Zadrom otišla je u maksimalnih pet utakmica te završila tek prije deset dana.


– Imao sam samo pet dana odmora, ali nakon prvih treninga ne osjećam neke posljedice duge sezone. Za sportaša u mojim godinama pet dana odmora je jako puno i na treninzima sam praktički bio na svojoj optimalnoj razini, tako da se nadam da ću izbjeći probleme koji bi me mogli unazaditi i da ću fizički biti na razini na kojoj sam bio veći dio ove sezone – optimističan je kapetan.


Utakmica protiv Slovenije bit će od posebnog značaja za Antonija Jordana, koji će nakon uspješne sezone sa Zadrom prvi put imati prigodu igrati u dresu Hrvatske u rodnoj Rijeci.


– Stvarno je velika čast što ću igrati za reprezentaciju u svojem gradu. Nema se tu što puno reći, u fazi smo priprema, a najbitnije nam slijedi za dva tjedna i znam da ćemo učiniti sve da uspijemo – kratak je bio Jordano.


Osim Jordana, zadovoljstvo povratka reprezentativne košarke u Rijeku nije krila ni predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac.


– Jako smo ponosni što možemo u Rijeci ugostiti hrvatsku košarkašku reprezentaciju, pogotovo u ovo doba kada slavimo i Dan grada Rijeke. Drago nam je što se košarka vraća u naš grad, nadam se da ćemo biti dobri domaćini reprezentaciji i da ćemo ubuduće organizirati još ovakvih događaja – zaključila je predsjednica RSS-a.