EuroBasket

Hrvatski košarkaši spremni su za pobjedu nad Finskom: “Imamo dobar plan, pozitivni smo i s dobrom glavom”

Hina

Karlo Matković

Karlo Matković

Ako budemo pratili plan obrane, smatram da će biti bolje i ofanzivno - kazao je Karlo Matković



BERLIN Hrvatski košarkaški reprezentativci Karlo Matković i Dominik Mavra očekuju da će danas Hrvatska u utakmici osmine finala Europskog prvenstva protiv Finske biti spremna i pobijediti s obzirom da se momčad dobro pripremila za tog dobro poznatog suparnika.


“Najprije očekujem dobru atmosferu. Došli smo ovdje s dobrom glavom, pozitivni smo, spremili smo se jako dobro, mislim da imamo dobar plan i nadamo se pobjedi. Oni su isto jaka ekipa koja dobro trči u napadu, imaju dosta šutera i bit će teško. No, ako budemo pratili plan obrane, smatram da će biti bolje i ofanzivno”, kazao je Karlo Matković.


Dominik Mavra također smatra da je Hrvatska spremna




“Finska je vrlo dobra momčad koja igra pravu, modernu košarku s puno tranzicije, puno pick&popa, puno ranih napadanja preko pick&rolla i tu se moramo prilagoditi. Uglavnom su to kod njih niske petorke na terenu, dosta smo ih gledali, dobro smo iskoristili ova dva dana. Mislim da ćemo biti spremni, probati odigrati dobru utakmicu i tražiti prolaz dalje”, rekao je Mavra koji smatra da finska reprezentacija  nije samo njezina najveća zvijezda Lauri Markkanen koji je nedavno prešao u Utah Jazz.


“On ima daleko najveće ovlasti, ali kod njih uvijek pet igrača sudjeluje, uvijek se kreće i baš su nezgodni. Igraju brzo i morat ćemo biti koncentrirani kao nijednom do sada na ovom turniru”, dodao je.


Utakmica osmine finala Europskog prvenstva protiv Finske igra se u Berlinu a počinje u 14.45 sati.