Teška skupina

Hrvatske košarkašice borit će se za Europsko prvenstvo protiv aktualnih prvakinja Srbije i Bugarske

Katarina Blažević

Foto HKS

Foto HKS

Plasman na europsku košarkašku smotru izborit će deset prvoplasiranih ekipa te četiri najbolje drugoplasirane, dok su zadnja dva mjesta rezervirana za domaćine Izrael i Sloveniju



RIJEKA Hrvatske košarkaške reprezentativke igrat će u skupini E protiv europskih prvakinja Srbije i Bugarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine, odlučeno je na ždrijebu u Münchenu. Hrvatska se nalazi u jednoj od dvije skupine koje se sastoje od tri ekipe, dok ostalih osam skupina čine po četiri reprezentacije.


Plasman na europsku košarkašku smotru izborit će deset prvoplasiranih ekipa te četiri najbolje drugoplasirane, dok su zadnja dva mjesta rezervirana za domaćine Izrael i Sloveniju. Ukoliko se domaćini nađu među 14 najboljih u kvalifikacijama, plasman će izboriti sljedeća najbolja reprezentacija. Prvi kvalifikacijski ciklus na rasporedu je već od 11. do 14. studenog ove godine.


Igračice izbornika Stipe Bralića na Europskom prvenstvu što se održalo ove godine u Španjolskoj i Francuskoj ispale su u osmini finala turnira te su na kraju zauzele 11. mjesto.