UZBUDLJIVA NBA VEČER

Harden i Durant nadigrali Giannisove Buckse, Lakersi izgubili dobivenu utakmicu protiv Warriorsa

Luka Medak

James Harden i Kevin Durant/Foto: REUTERS

James Harden i Kevin Durant/Foto: REUTERS

Hardenovih 34 i Durantovih 30 bili su previše za Buckse, a Lakersi su uspjeli ispustiti prednost od 14 koševa u zadnjoj četvrtini.



RIJEKA NBA liga je obilježila tzv. “MLK Day”, odnosno Dan Martina Luthera Kinga, zbog čega su na rasporedu bili vrlo zanimljivi dvoboji. Jedan takav bio je sudar Brooklyn Netsa i Milwaukee Bucksa, u kojem su u tijesnoj utakmici pobjedu uzeli Netsi te tako “bacili rukavicu” prošlogodišnjoj najboljoj momčadi Istoka u regularnoj sezoni.


Opet bez Kyrieja Irvinga, Netse je predvodilo novo pojačanje – James Harden je nakon “triple-doublea” u prvoj utakmici sada ubacio 34 poena te imao 12 dodavanja. Pridružili su mu se Kevin Durant s 30 koševa, devet skokova i šest asistencija te Joe Harris s pet trica za 20 poena.


Na drugoj strani aktualni MVP Giannis Antetokounmpo imao je pune ruke posla, kako u napadu tako i u obrani, i završio je susret s 34 koša, 12 skokova i sedam asistencija. Ipak, protiv ovakve momčadi Netsa ubuduće će trebati veću podršku suigrača jer 25 poena Krisa Middletona i 22 Jruea Holidaya nisu bili dovoljni.




Netsi su tako prekinuli niz Bucksa od četiri uzastopne pobjede, ali možda veći uspjeh za njih osobno je činjenica da su prekinuli i niz od osam uzastopnih poraza protiv Bucksa,kao i poslali poruku kome ove godine pripada Istočna konferencija.


Na zapadnoj obali također smo svjedočili okršaju triju zvijezda – LeBron James i Anthony Davis ugostili su u Los Angelesu Stepha Curryja i Warriorse, koji su se pokazali kao neugodni gosti. Sve je u početku izgledalo lako za NBA prvake i sredinom drugog poluvremena vodili su čak 19 košreva razlike, ali u posljednjoj četvrtini kao da je sve stalo. Borbeni Warriorsi, kao što im i ime govori, nisu se predali i uspjeli su na leđima Stepha Curryja (26 koševa) i Kellyja Oubrea (23 koša) do neočekivanog preokreta.


Lakersi su početkom zadnje četvrtine imali prednost od 14 poena, ali Warriorsi su u tren oka napravili seriju 12-2 i vratili se u utakmicu te naposljetku preuzeli vodstvo. James je imao šut za pobjedu, no nije pogodio, što je bio odraz općenito loše mu šuterske večeri – zabio je smao 19 poena uz šut 6-16, a jednaku realizaciju imao je i Anthony Davis, koji je završio susret sa 17 koševa.


Zanimljivo, Lakersima je ovo četvrti poraz sezone, a svaki je došao na domaćem terenu u Staples Centeru.


Rezultati:


New York – Orlando 91:84
Atlanta – Minnesota 108:97
Portland – San Antonio 104:125
Memphis – Phoenix 108:104
Brooklyn – Milwaukee 125:123
Toronto – Dallas 116:93
Miami – Detroit 113:107
Chicago – Houston 125:120
LA Lakers – Golden State 113:115
Washington – Cleveland (odgođeno)