VAŽNO JE PREZIVATI SE NA -IĆ

Dominacija s Balkana: odlični Dončić, Vučević i Jokić blizu “triple-double” učinaka

Luka Medak

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS

Slovencu i Srbinu je do "triple-doublea" nedostajala jedna asistencija, a Crnogorcu dvije, no svejedno su predvodili svoje momčadi u poenima.



RIJEKA Ponedjeljak navečer u NBA ligi najviše je bio obilježen sjajnim predstavama igrača s Balkana – Hrvata, Slovenca, Srbina i Crnogorca.


U dvoboju Pelicansa i Jazzera fenomenalan je bio Bojan Bogdanović s 31 košem i čak sedam trica, no njegova momčad je ipak ostala kratka.


U okršaju Dallas Mavericksa i Orlando Magica glavnu riječ su vodili Luka Dončić i Nikola Vučević. Mladi Slovenac je završio susret s 33 koša, 10 skokova i bio je asistenciju kratak od novog “triple-doublea”. Njegova momčad je sada pobijedila četiri puta u zadnjih pet utakmica, odnosno sedam u zadnjih devet i čini se da se Dallas konačno diže na pravu razinu nakon katastrofalnog početka sezone.




Dončić je predvodio Dallas u koševima, skokovima i asistencijama već 11. put ove sezone, a ukupno je to uspio već 46 puta u dvije i pol sezone u ligi, već dosta više od Dirka Nowitzkog, koji je u 21 sezoni s Dallasom to učinio 38 puta.


“Vooch” je za svoj Orlando ubacio 29 koševa uz 15 skokova i osam asistencija te je također bio blizu “triple-double” učinka, ali to nije pomoglo da njegova momčad izbjegne četvrti uzastopni poraz.


“Triple-double” je za dlaku pobjegao i Nikoli Jokiću u pobjedi Denver Nuggetsa od Chicago Bullsa. Srbin je s 39 koševa, 14 skokova i devet asistencija bio za dodavanje kratak da upiše jubilarni 50. TD u karijeri.


Jokić je dao sve od sebe da momčad ostane u utakmci, u posljednjoj četvrtini je zabio čak 17 koševa i Nuggetsi su uspjeli prebroditi zaostatak od 15 poena te uzeti treću pobjedu u četiri utakmice.


Spomenimo još i Luku Šamanića, koji je u porazu Spursa igrao 16 minuta te upisao osam poena i pet skokova.


Rezultati:


Orlando – Dallas 124:130
Philadelphia – Indiana 130:114
New Orleans 129:124
Chicago – Denver 112:118
San Antonio – Brooklyn 113:124 (produžetak)
Houston – Cleveland 90:101
Portland – Charlotte 123:111