Kalvarija s testovima

Bivši hrvatski izbornik je prvo bio pozitivan, pa negativan, a onda je konačno dokazano da je pozitivan

Hina

Neven Spahija

Neven Spahija

Neven Spahija je šesti hrvatski sportaš koji se ovaj mjesec zarazio u Španjolskoj



MADRID Hrvatskom košarkaškom stručnjaku Nevenu Spahiji (59), aktualnom treneru Baskonije, u četvrtak je PCR testom potvrđena zaraza koronavirusom pa će sljedećih tjedan dana provesti u samoizolaciji, objavio je klub.


Bivši hrvatski izbornik je u utorak bio pozitivan prilikom testiranja brzim antigenskim testom u Zaragozi uoči utakmice španjolskog prvenstva, pa nije vodio momčad u 79:97 porazu, a odmah zatim je testiran i PCR-testom. Rezultat tog PCR testa bio je negativan ali je nekadašnji hrvatski izbornik zbog predstrožnosti ostao u hotelu. U četvrtak se nakon povratka u baskijski grad Vitoriju-Gasteiz ponovo testirao čime je utvrđeno da je zaražen koronavirusom.


“Hrvatski trener ostaje u kućnoj samoizolaciji gdje se nalazi od utorka 28. prosinca. Spahija je u stalnom kontaktu s klupskim liječnicima te slijedi zdravstveni protokol propisan u ovakvim slučajevima”, dodao je klub.




Spahija će testirati PCR testom nakon isteka karantene, a bude li njegov test tada negativan te ne bude li imao simptome, nastavit će s aktivnostima.


Spahija je šesti hrvatski sportaš koji se ovaj mjesec zarazio u Španjolskoj. Prije njega su oboljele reprezentativne rukometašice Ćamila Mičijević, Ivana Dežić i Dora Krsnik tijekom Svjetskog prvenstva te nogometaši Luka Modrić i Ante Budimir koji nastupaju za Real Madrid i Osasunu. Njih petero se oporavilo nakon boravka u samoizolaciji. U gradu Torrevieji bile su se zarazile i fizioterapeutkinja te direktorica hrvatske ženske rukometne reprezentacije.