Vienna Basket

Aramis Naglić postao trener petoplasirane momčadi austrijske Superlige: “Imam tijesto, treba zavrnuti rukave i nešto napraviti”

Zlatko Horvat

Aramis Naglić

Aramis Naglić

S obzirom na to da su promjene trenera rijetke, prihvatio sam posao u klubu koji ima ambiciju i viziju. Potpisao sam ugovor na pola sezone plus iduću sezonu – kaže Naglić, kojemu će asistent u klubu biti još jedan Riječanin - Hrvoje Radanović



RIJEKA Aramis Naglić pronašao je novi inozemni angažman. Poslije prekida prvenstva u Slovačkoj zbog pandemije COVID-19 prošle sezone, gdje je sezonu ranije do naslova doveo Inter iz Bratislave, Naglić je uzeo dulju stanku, a novi angažman pronašao je u drugoj zemlji, u još jednom glavnom gradu, samo 80 kilometara udaljenom od Bratislave – Beču.


Vienna Basket je trenutačno petoplasirana momčad austrijske Superlige s omjerom 9-8, što je daleko od klupskih ambicija. Dosadašnjem treneru Talijanu Luigiju Gresti presudila su tri uzastopna poraza.


– Gresta je bio dugo ovdje i nekako je oštrica otupila, smjena je bila negdje u zraku i odlučili su se za promjenu. Bilo je nekih kontakata proteklih tjedana. Nazvao me Stjepan Stazić, tim menadžer s kojim sam igrao pola sezone. Njegov je brat Petar generalni menadžer. U ovo doba našli su bogatog sponzora koji želi dignuti klub i rad na višu razinu.




Za trenere je uvijek zanimljivo ući u takav projekt, fantastični su uvjeti za rad, budžet je velik, ali nedostaje im taj profesionalni dio, primjerice, nedostatak profesionalnog kondicijskog trenera. Spremni su graditi klub, a vrijeme će pokazati je li moje razmišljanje ispravno.


Radanović asistent

S Naglićem je u stručni stožer ušao još jedan Riječanin.
– Angažirao sam Hrvoja Radanovića, koji je radio kao asistent u Kvarneru 2010 i Splitu, pomoći će mi u metodologiji rada i treningu. To je ispravan put. Drago mi je što mogu sudjelovati u izgradnji jedne mlade karijere.

Austrijska Superliga ima deset klubova. Neki su gostovali i u Mavrincima u Alpe Adria Cupu.


– Liga možda ne plijeni, ali Beč je krasan grad, blizu je Rijeke. S obzirom na to da su promjene trenera rijetke, prihvatio sam posao u klubu koji ima ambiciju i viziju. Potpisao sam ugovor na pola sezone plus iduću sezonu.


Prvi nastup momčad će pod Naglićevim vodstvom imati 3. veljače protiv Gmunden Swansa.


– Imamo malu stanku, meni dobrodošlu. Dva puna tjedna imam prigodu momčadi prenijeti prave informacije. Roster je šaren, od naših su nedavno potpisali Ivan Siriščević. Centar je Crnogorac Vladimir Golubović, imam tri Amerikanca i jednog Ukrajinca.


Nije to moja momčad, inače bih birao drukčije karaktere, ali moram se prilagoditi. Imam tijesto, treba zavrnuti rukave i nešto napraviti. Liga je specifična, prvenstvo nikad nije lako uzeti, ali ovo je ujedno dio izgradnje nekog dugoročnijeg plana.