Hrvatski košarkaš

Ante Tomić navodno seli u klub pokraj Barcelone, čeka se službena potvrda

Hina

Ante Tomić (desno)/Foto REUTERS

Ante Tomić (desno)/Foto REUTERS

Joventut je namjeravao dovesti američkog krilnog centra Jacoba Wileya (25) koji je ove sezone igrao za Panathinaikos, no Gran Canaria je uskočila sa svojom ponudom te ga odvela na Kanarske otoke



MADRID Španjolski košarkaški prvoligaš Joventut zainteresiran je za hrvatskog centra Antu Tomića (33) koji je prije dva tjedna postao slobodan igrač nakon odlaska iz Barcelone, izvijestile su u srijedu katalonske novine Sport i Mundo Deportivo.


“Joventut se sastao s Tomićem i njegovim zastupnicima kako bi im objasnio i predstavio projekt za iduću sezonu, očekivanja od momčadi te uvjete ugovora. Sada je na Tomiću da ocijeni tu ponudu, te razmotri pozitivne i negativne strane”, piše Sport.


Joventut je namjeravao dovesti američkog krilnog centra Jacoba Wileya (25) koji je ove sezone igrao za Panathinaikos, no Gran Canaria je uskočila sa svojom ponudom te ga odvela na Kanarske otoke. Klub se zato okrenuo Tomiću.




“Računali smo na Wileya no Gran Canarija je izjednačila našu ponudu pa će potpisati za njih. O Tomiću…ne znam što bih vam rekla. Trenutno nema ničeg”, rekla je Joventutova glasnogovornica Judit Borrull u telefonskom razgovoru za Hinu.


Tomiću je 30. lipnja istekao ugovor s Barcelonom, dan nakon razočaravajućeg poraza u finalu doigravanja za prvaka od Baskonije. Ugovor nije produžen pa je hrvatski centar napustio Barcelonu nakon osam godina provedenih ondje.


Ante Tomić u srijedu nije bio dostupan za komentar.