Njemačka

Juranović ostao bez trenera, posljednja momčad Bundeslige traži novo ime na klupi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Union Berlin, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, poslije 11 kola ima samo šest bodova i dijeli posljednje mjesto na ljestvici s Kölnom



BERLIN Union Berlin, zadnji na ljestvici njemačkog prvenstva nakon što od kraja kolovoza nije osvojio niti jedan bod u Bundesligi, raskinuo je suradnju s trenerom Ursom Fischerom, objavljeno je u srijedu na službenim klupskim stranicama.


Privremenu trenersku dužnost obnašat će do daljnjega trener momčadi do 19 godina Union Berlina Marco Grote.


Union Berlin, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, poslije 11 kola ima samo šest bodova i dijeli posljednje mjesto na ljestvici s Kölnom.




Na klupu Union Berlina 57-godišnji Urs Fischer došao je 1. srpnja 2018. Sljedeće godine je klub doveo do Bundeslige, zatim osigurao ostanak u eliti 2020. te odveo klub u Europsku konferencijsku ligu na proljeće 2021., te u Europsku ligu na proljeće 2022.


Iznenađenje sezone 2022./23., Union Berlin se kvalificirao u Ligu prvaka zahvaljujući četvrtom mjestu u Bundesligi.


Nakon tri pobjede u prva dva kola prvenstva i u osmini finala Kupa, početak sezone 2023./24. pretvorio se u noćnu moru. Od 28. kolovoza Union Berlin je nanizao 14 utakmica bez pobjede u svim natjecanjima.


U Ligi prvaka je prije tjedan dana uzeo bod kod Napolija (1-1), što mu još uvijek daje nadu za treće mjesto u svojoj skupini i plasman u Europsku ligu.