Istria300

Jedinstveni biciklistički događaj u Istri okupio 1.500 natjecatelja iz 26 zemalja: “Iduće godine ih očekujemo još više”

Valentina Prokić

BICIKLISTI OKUPIRALI POREČ I ISTRU - Detalj sa starta utrke/Foto SPORT-IT

BICIKLISTI OKUPIRALI POREČ I ISTRU - Detalj sa starta utrke/Foto SPORT-IT

Ponukani velikim brojem sudionika i još boljom sportskom atmosferom, na sljedećem izdanju možemo očekivati i više od 2.000 biciklista - kaže direktor utrke Vladimir Miholjević



POREČ Hans-Jörg Leopold iz Austrije i Astrid Schartmüller iz Njemačke pobjednici su najdulje dionice od 300 kilometara na jedinstvenom biciklističkom događaju Istria300, namijenjenom rekreativnim biciklistima koji se održao na cestama Istre.


Na ovogodišnjem izdanju međunarodne manifestacije bilo je čak 1.500 biciklista od 15 do 77 godina iz 26 zemalja, koji su istarskim cestama vozili punih 12 sati uživajući u prirodnim ljepotama i sportskom izazovu.


Austrijanac Leopold je nadmašio svoje prošlogodišnje vrijeme za 24 minute i 26 sekundi te je 300 kilometara odvozio u vremenu 8:47:46 sati. Njemica Schartmüller također je popravila svoje vrijeme za 47 minuta i 42 sekunde te joj je trebalo 9:47:16 sati. Stazu duljine 230 kilometara najbrže su odvozili Austrijanac David Polzer te Slovenka Eva Zorman, a pobjednici na najkraćoj stazi od 155 kilometara bili su Slovenac Klemen Jančan i Talijanka Anna Biani. Svi su sudionici startali s porečke rive gdje su vožnju i završili.


Promocija




– Nismo se mogli nadati ljepšem vikendu – dvostruko veći broj biciklista nego lani vozio je pitoresknim istarskim cestama i sad sa sobom kući nose najljepše uspomene, što će za nas biti najbolja moguća promocija u svijetu. Zahvaljujemo svim partnerima i sponzorima koji su nas podržali, a posebno našim sugrađanima u Istri i okolici koji su, kao i uvijek, bili više nego gostoljubivi.


Ponukani ovako velikim brojem sudionika i još boljom sportskom atmosferom, na sljedećem izdanju Istrie300 možemo očekivati i više od 2.000 biciklista – izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke Istria300.


Ambasadori


Zbog velikog broja vozača i sigurnosti svih sudionika u prometu, projekt se realizirao u intenzivnoj suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Policijskom upravom istarskom. Ambasadori su projekta i svjetski poznati sportaši – hrvatski profesionalni biciklist Fran Miholjević, koji je i sam sudjelovao, zatim bivši slovenski biatlonac Vasja Rupnik, bivši skijaški skakač Robert Kranjec te osvajači zlatnih olimpijskih medalja Njemica Nicola Thost i Austrijanac Martin Koch.


Europski prvak 2021. u cestovnim utrkama Sonny Colbrelli kao počasni je gost ovogodišnjeg izdanja nosio startni broj 300, simbol Istrie300.