Vratar Bodula

Ivan Vargić danas se s Krkom bori za plasman u Drugu NL: “Nećemo iznevjeriti one koji dođu na Kantridu”

Ivan Volarić

KLJUČNA UTAKMICA - Ivan Vargić/Foto V. KARUZA

KLJUČNA UTAKMICA - Ivan Vargić/Foto V. KARUZA

U Krapini je bila odlična utakmica, nadam se da će tako biti i na Kantridi i da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo slaviti - poručio je 36-godišnji vratar Bodula uoči susreta sa Zagorcem



RIJEKA Nogometaši Krka danas će od 17.30 sati na Kantridi pokušati napraviti ključan korak prema Drugoj NL. Naime, na kultnom stadionu podno stijena ugostit će još uvijek aktualnog drugoligaša Zagorca u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za popunu Druge NL. Prva utakmica odigrana prošle nedjelje završila je bez golova i donijela dosta saznanja u oba tabora.


– Prva utakmica je bila svojevrsno opipavanje snaga. Vidjeli smo gdje smo, što smo i koliko možemo. Međutim, koliko smo se mi upoznali s njima, toliko su se i oni upoznali s nama. Zbog svega toga uzvratna utakmica će biti puno teža nego prva – govori iskusni 36-godišnji vratar Krka Ivan Vargić, koji dobro zna što govori budući da se u karijeri naigrao ovakvih specifičnih utakmica kakva je danas pred njegovom momčadi.


Zrela utakmica


– Poslije prve utakmice imaš pravo na popravni ispit u uzvratu. Sada više nemaš tu mogućnost – nastavlja nekadašnji vratar Rijeke, Osijeka, Lazija i hrvatske reprezentacije. – Dakle, sigurno da će utakmica biti zahtjevnija i iz tog psihološkog aspekta, a naravno i fizičkog. Realno, Zagorec je u tom dijelu prednosti. Bili su, i još uvijek su liga iznad nas.




Dakle, imali su ove sezone 30 utakmica jačeg intenziteta nego što smo ih mi imali u našoj ligi. Mi smo u prvoj utakmici odgovorili dosta dobro svim tim zahtjevima, prilagodili smo se i dosta dobro trčali i stajali na terenu. Odigrali smo baš zrelu, natjecateljsku, kvalifikacijsku utakmicu. Na nama je da to ponovimo.


Boduli svoje prednosti mogu tražiti u činjenici da su cijele sezone bili na vrhu i osvojili titulu prvaka, dakle ove dvije utakmice dočekali su u puno pozitivnijem tonu od svojih suparnika.


– Činjenica je da smo mi u pobjedničkom tonu, da smo osvojili našu ligu, a da su oni završili sezonu na trećem mjestu od dna. No, treba uzeti u obzir da su po proljetnom učinku četvrta momčad Druge NL. Dakle, možemo reći i da oni ove utakmice ulaze iz pozitivnog niza. Teško su gubili utakmice na svojem travnjaku, što daje na važnosti našem rezultatu iz prve utakmice. Međutim, sve to se zaboravlja, jedna utakmica je pred nama i tu će se sve vidjeti. Naravno, nadam se da će sve to prevagnuti na našu stranu.


Navijačka podrška

Klupski tajnik Željko Dminić izvijestio je kako će za utakmicu protiv Zagorca biti otvorena A tribina stadiona na Kantridi, a ulaznice će se prodavati po cijeni od pet eura. Ugođaj će biti…


– Pravi bodulski! Pobrinuli smo se i da glazba s razglasa bude isključivo bodulska – rekao je Dminić, naravno, uz napomenu da su na tribine dobrodošli svi ljubitelji nogometa neovisno o tome osjećaju li se Bodulima ili ne.


Očekuje se i podrška članova navijačke skupine Brigada koja cijele sezone prati nogometaše Krka.

Gol u gostima


Vrlo važno je saznanje da je pravilo gola u gostima u ovim kvalifikacijama još na snazi, bez obzira na to što ga je UEFA napustila. To znači da jedan primljeni pogodak može otežati situaciju i sigurno znači da se na Kantridi neće igrati produžeci ili pucati jedanaesterci.


– Ako budemo odigrali utakmicu kao u Krapini, ako budemo tako dobro taktički stajali na terenu, onda ćemo sigurno imati svoje šanse. Uvjeren sam u tom slučaju da ćemo ih i iskoristiti.


«Varga« se vraća Kantridi gdje je svojedobno u dresu Rijekom doživio najveće trenutke u karijeri. Kada igrači Krka već ne mogu igrati na svojem travnjaku, onda sigurno nisu mogli dobiti bolju kulisu za ovako važnu utakmicu.


– Imao sam taj privilegij igrati pred punom Kantridom. Nema smisla trošiti riječi na opisivanje toga jer takav ugođaj navijanja punog stadiona se rijetko kada može doživjeti. Pozivam sve da dođu pogledati utakmicu, mi sigurno nećemo iznevjeriti. U Krapini je bila odlična utakmica, nadam se da će tako biti i na Kantridi i da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo slaviti – poručio je Vargić.