PULJANI TRAŽE NOVOG TRENERA

Istru 1961 u novu sezonu povest će novi stručnjak, prvi kandidat za trenera je Meho Kodro

Portal Novi list

Kako vrijeme prolazi, sve su manje šanse da će to biti Danijel Jumić, već je za očekivati da će »zeleno-žuti« dobiti novog trenera, 27. u njihovoj prvoligaškoj povijesti te osmog u tri posljednje godine, otkad je pulski klub u većinskom vlasništvu Grupacije Baskonia-Alaves.



PULA Ušli smo u 17. dan otkad se spustio zastor na prvoligašku sezonu, a na »Drosini« još nije potvrđeno tko će nogometaše Istre 1961 povesti u iduću.


Kako vrijeme prolazi, sve su manje šanse da će to biti Danijel Jumić, već je za očekivati da će »zeleno-žuti« dobiti novog trenera, 27. u njihovoj prvoligaškoj povijesti te osmog u tri posljednje godine, otkad je pulski klub u većinskom vlasništvu Grupacije Baskonia-Alaves. Kako to obično u sličnim situacijama biva, isplivala su odmah na površinu nekolicina potencijalnih novih kormilara, sve redom stručnjaci s HNL iskustvom, ali i jedan trener koji u svojoj dosadašnjoj karijeri nije vodio niti jedan hrvatski klub – Meho Kodro.


Rođen prije 54 godine u Mostaru, Kodro je svoju igračku karijeru započeo u tada moćnom Veležu koji je tri godine u nizu prvenstvo bivše Jugoslavije okončao među tri najbolja kluba, a usto je 1986. osvojio Kup, svladavši u finalu Dinamo 3:1. Redove matičnog kluba napustio je 1991. godine i preselio u Španjolsku, gdje je proveo deset godina. Najdulje se zadržao u Real Sociedadu iz San Sebastiana, gdje je nemilice punio protivničke mreže. Trenersku karijeru započeo je 2006. godine.




Start ljetnih priprema zakazan je za 17. lipnja. Za očekivati je da bi se među igračima mogli naći Igor Postonjski i Theophilus Solomon, a blizu dolaska na »Drosinu« su još dvojica igrača s HNL iskustvom, Frano Mlinar i Bernardo Matić.