HRVATSKA U21 REPREZENTACIJA

Igor Bišćan objavio popis igrača za utakmice s Norveškom i Azerbajdžanom: “Vjerujem u ovu momčad”

Hina

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

“Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice, od kojih se ona prva protiv Norveške nameće kao vrlo zahtjevna. Norvežani, naime, uz Austrijance, slove kao naši najveći konkurenti u skupini", rekao je BišćanZAGREB Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan, objavio je popis igrača uoči predstojećih kvalifikacijskih utakmica za plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine protiv Norveške u Varaždinu (8. listopada) i Azerbajdžana u Sumgajitu (12. listopada).


Bišćan je pozvao 24 igrača, a okupljanje reprezentacije je 4. listopada u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu.


Mladi “Vatreni” trenirat će u Velikoj Gorici do odlaska u Varaždin dan uoči utakmice.
“Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice, od kojih se ona prva protiv Norveške nameće kao vrlo zahtjevna. Norvežani, naime, uz Austrijance, slove kao naši najveći konkurenti u skupini. Pobjeda Norvežana u međusobnom susretu s Austrijom u rezultatskom je smislu bila izraženija, no što su to pokazala događanja na terenu. Austrijanci su bili bolji i konačni rezultat mogao je biti potpuno drukčiji,” kazao je Bišćan.


“Vjerujem, međutim, u našu momčad, znam koliko vrijedimo i nadam se da ćemo to opravdati u Varaždinu. Što se utakmice s Azerbajdžanom tiče, kvaliteta jest na našoj strani, ali pristup igrača mora biti na najvišoj razini. Samo u tom slučaju možemo računati na pobjedu,” dodao je izbirnik U-21 reprezentacije.


Hrvatska se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine A sa šest bodova koliko imaju i vodeća Norveška i drugoplasirana Austrija. No, Norveška i Hrvatska imaju utakmicu manje od Austrije.


Četvrta je Finska s tri boda, dok Azerbajdžan i Estonij nemaju bodova.


Popis igrača

VRATARI: Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Verona), Nikola Čavlina (Dinamo)


BRANIČI: Boško Šutalo (Verona), David Čolina (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Mario Vušković (HSV), Krešimir Krizmanić (Gorica), Josip Šutalo (Dinamo), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Nikola Soldo (Lokomotiva)


VEZNI: Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo), Marko Bulat (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Niko Rak (Šibenik), Jakov-Anton Vasilj (Dinamo)


NAPADAČI: Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Marin Ljubičić (Hajduk), Roko Šimić (Liefering)