Borba za europsku smotru

Hrvatskim odbojkašima nakon pobjede protiv Cipra slijedi Grčka: “Motivirani idemo prema EP-u”

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Kvalitetno ćemo se pripremiti za Grčku. U našoj ekipi vlada pozitivna atmosfera kao i cijelog ljeta - kaže Hrvoje Pervan



ZAGREB Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedila Cipar, a izbornik Cedric Enard ističe da je njegova momčad, iako je bila favorit, uz neke manje probleme odradila korektan posao kako je i očekivao.


“Iako smo na papiru mi bili favoriti, trebalo je ipak odraditi utakmicu i na terenu. Također, ovo nam je prva službena utakmica nakon mjesec dana pa je i tu bilo određenih nepoznanica kako ćemo krenuti u kvalifikacije. Ispalo je na kraju sve u najboljem redu. Iako nismo baš bili tijekom cijelog meča fokusirani na suparnika pa je bilo i nekih glupih poena. No, na kraju smo odradili korektan posao. Dao sam priliku i nekim ostalim igračima da osjete teren”, govori izbornik Cedric Enard.


Hrvatska reprezentacija ovog je ljeta osvojila treće mjesto u Zlatnoj europskoj ligi te zlato na Mediteranskim igrama.




“Ja uvijek idem na pobjedu, u svakoj utakmici, tako da ako to sagledamo na taj način, onda da, očekivao sam. U svakom slučaju imali smo stvarno sjajan prvi dio ljetnih priprema i tu smo napravili dobar posao. Moram tu reći i da u tom prvom dijelu nije bilo Lea Andrića, koji je tek sada priključio, a od reprezentacije su se oprostili Tsimafei Zhukouski i Ivan Raič. Zapravo sam stvarao novi tim. Dobro smo radili i taj se trud te rad na kraju isplatio”, zaključio je izbornik Enard.


Sljedeći susret Hrvatska igra u Glyfadi protiv Grčke u nedjelju, 7. kolovoza, a igrači Hrvoje Pervan i Petar Đirlić ističu kako su oni i suigrači motivirani da i dalje pobjeđuju.


“Danas je slobodan dan. Iskoristit ćemo ga za regeneraciju i put u Atenu. Kvalitetno ćemo se pripremiti za Grčku. U našoj ekipi vlada pozitivna atmosfera kao i cijelog ljeta. U Grčku idemo svi spremni i motivirani da pobijedimo i približimo se glavnom cilju, a to su kvalifikacije na Europsko prvenstvo!“ – zaključio je Hrvoje Pervan.


Nakon toga, Hrvatska ponovno igra u Osijeku u srijedu, 10. kolovoza, kada dočekuje u Gradskom vrtu Norvešku.


“Zahvaljujem osječkoj publici. Nismo očekivali ovakav broj ljudi na tribinama. Sigurno je da nam je i to pomoglo. Nadamo se da će u sljedećim utakmicama biti barem jednako, ako ne i više gledatelja”, kazao je Petar Đirlić.


“Pred nama je u nedjelju utakmica protiv Grčke u gostima. Možda i najteži protivnik u grupi. Igrali smo s njima na Mediteranskim igrama, malo će bit u izmijenjenom sastavu. Iskusni su, ali mi smo favoriti grupe i idemo već ovaj vikend završit tu priču i osigurat si prvo mjesto u grupi”, nadovezao se.