Analiza EP-a

Hrvatski su rukometaši završili Europsko prvenstvo na razočaravajućem osmom mjestu, ali pronašli smo i neke pluseve s nastupa u Mađarskoj

Igor Duvnjak

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Hrvatska je lansirala nekoliko novih igrača, zaloga za budućnost. Osim toliko spominjanog Lučina, također i Martinovića, Načinovića, Srnu...RIJEKA Hrvatska je rukometna vrsta ranije od planiranog odradila svoje europske obaveze i osvojila osmo mjesto, posljednja obaveza bila je utakmica s Nizozemskom, koja je na svoj način ilustrirala hrvatske nastupe u Mađarskoj. Puna uspona i padova s konačnim remijem u hičkokovskoj završnici…


Hrvatski plusevi


1. Odnos prema igri
Neuigrani, nespremni i nekompletni, može i obrnutim redoslijedom, igrači su nastojali pružiti maksimum. Nisu ih pokolebali porazi, niti kada su izgubili šansu za medalju, borili su se do kraja posljednje utakmice.
2. Novi igrači
Hrvatska je lansirala nekoliko novih igrača, zaloga za budućnost. Osim toliko spominjanog Lučina, također i Martinovića, Načinovića, Srnu…
3. Navijači
Potvrdilo se da je reprezentacija velika miljenica navijača. Na utakmicama je bilo puno hrvatskih navijačica i navijača, često su bili »osmi igrač«. Navijali su i sve do kraja utakmice s Nizozemskom.


Hrvatski minusevi


1. Loš plasman i oscilacije
Hrvatska je podbacila osmim mjestom, svojim drugim najlošijim plasmanom na EP-u. U igri je bilo velikih oscilacija, ne samo od susreta do susreta, nego i u samoj utakmici.
2. Dvojbe u izboru igrača
Vidljive su bile dvojbe oko izbora igrača, bilo je onih koji nisu bili u prvom planu, čak niti na pripremama, bez obzira na koronavirus, a onda su uskočili u momčad. Neki su pak išli na EP i nisu igrali.
3. Prepucavanja u javnosti
Usred EP-a došlo je do javnih prepucavanja, izbornik je uzvratio na kritičke opaske bivših trofejnih igrača. Za ponadati se da nisu »iskopane ratne sjekire«, već da je riječ o riječima izrečenima »u žaru borbe«.