Razmišljanja o novoj sezoni

Hrvatski košarkaški savez razmatra povratak dvokružnog formata u Premijer ligi, trener AO Škrljeva želi zadržati dosadašnji sustav

Luka Medak

ABA2 LIGA NA ČEKANJU - Damir Rajković/Foto V. KARUZA

ABA2 LIGA NA ČEKANJU - Damir Rajković/Foto V. KARUZA

Ta odluka još treba proći Upravni odbor HKS-a, klubovi su dosta podijeljeni oko toga. Moj stav je da je bolje zadržati dosadašnji trokružni sustav natjecanja. U suprotnom, dobro je samo ako izboriš Ligu za prvaka, onda si medijski popraćen i sponzori će uložiti više novca - kaže Rajković



RIJEKA Pripreme za novu sezonu košarkaške HT Premijer lige u punom su jeku, ali još uvijek je puno upitnika u kojem formatu će se održati, kao i koji će klubovi sudjelovati u kojim regionalnim ligama, ali i u ostalim natjecanjima.


– Lige često znaju mijenjati formate, mi trenutačno komuniciramo s klubovima, tražimo najbolja rješenja za novu sezonu. Što se tiče ženske lige, ona ide ponovo u formatu s 12 ekipa dvokružno, dok će HT Premijer liga vjerojatno također doživjeti svoju promjenu. Još uvijek čekamo da se svi izjasne, ali trebala bi ići u dvokružnom sistemu s Ligom za prvaka i Ligom za ostanak. Promociju hrvatske košarke ćemo napraviti samo ako nam klupsko natjecanje bude kvalitetnije i naglasak je tu naravno na Premijer ligi jer je prošle sezone ispunila medijska očekivanja i planiramo nastaviti raditi na njoj – izjavio je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković, dodavši kako je finale imeđu Zadra i Splita gotovo doseglo gledanost derbija Dinama i Hajduka.


Naravno, jedan od klubova uključenih u Premijer ligu je i Adria Oil Škrljevo, a u klubu s Mavrinaca, zbog novih manevara HKS-a, nije odlučeno što s ABA2 ligom.




– Još uvijek ne znamo hoćemo li igrati regionalnu ligu, za sada je to »status quo« jer čekamo informacije od HKS-a – rekao je trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković, koji se osvrnuo i na potencijalni novi dvokružni format Premijer lige.


– Ta odluka još treba proći Upravni odbor HKS-a, klubovi su dosta podijeljeni oko toga. Moj stav je da je bolje zadržati dosadašnji trokružni sustav natjecanja. U suprotnom, dobro je samo ako izboriš Ligu za prvaka, onda si medijski popraćen i sponzori će uložiti više novca, dok s druge strane Ligu za ostanak onda nitko neće gledati. Zato smatram da to nije idealno rješenje, ali u Hrvatskoj ne možemo dugo izdržati bez da nešto mijenjamo – zaključio je Damir Rajković.