Rukomet

Hrvatski juniori protiv Mađarske igraju za polufinale Svjetskog prvenstva

Hina

Ivan Barbić/Foto PIXSELL

Ivan Barbić/Foto PIXSELL

U preostala dva četvrtfinala se sastaju Srbija - Farski otoci i Island - Portugal, a sve se utakmice igraju u četvrtak, 29. lipnja



MAGDEBURG Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija poražena je od Njemačke 29-31 (12-15) u susretu posljednjeg kola skupine 1 Svjetskog prvenstva kojem su zajednički domaćini Njemačka i Grčka.


Prije te utakmice Njemačka i Hrvatska su osigurale plasman u četvrtfinale pa se u Magdeburgu odlučivalo jedino tko će kao prvi, a tko kao drugi prema četvrtfinalu. Uspješnija je bila Njemačka koja je vodila cijelu utakmicu, a hrvatski juniori su tek zaprijetili u završnici utakmice kada su, četiri minute prije kraja, smanjili na 26-28 i potom minutu i pol prije kraja na 28-30.


U samom finišu primaknula se Hrvatska i na gol zaostatka (29-30), no za potpuni preokret nije bilo vremena.




Njemačka će tako u četvrtfinalu igrati protiv Danske, drugoplasirane momčadi skupine 3 drugog kruga, dok će Hrvatska za suparnika imati pobjednika te skupine, a to je Mađarska.


U preostala dva četvrtfinala se sastaju Srbija – Farski otoci i Island – Portugal, a sve se utakmice igraju u četvrtak, 29. lipnja.