Presedan

Cirkus na juniorskom EP-u rukometašica, EHF poništio pobjedu Hrvatske nad Austrijom i ponavlja zadnjih 10 minuta

Hina

Mia Brkić je postigla pobjednički pogodak za Hrvatsku iako je zbog tri isključenja trebala biti izvan terenaCELJE Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija pobijedila je u četvrtak na EP do 19 godina u Celju Austriju s 24-23, no u petak je ta utakmica i pobjeda poništena jer je EHF usvojio žalbu Austrijskog rukometnog saveza.


Protest se odnosio na igračicu Hrvatske Miju Brkić, koja je igrala s dobivena tri isključenja te ujedno i postigla pobjednički pogodak protiv Austrije. Nakon pregleda video-snimke utakmice, Disciplinska komisija EHF-a je utvrdila da je Mia Brkić stvarno dobila tri isključenja, pa je Disciplinska komisija EHF EURA je donijela odluku da se poništava konačan rezultat utakmice.


Završnih 10 minuta i dvije sekunde utakmice između Austrije i Hrvatske će se ponovno odigrati su subotu, počevši od rezultata 19-18 za Hrvatsku.
Hrvatske rukometašice neće po dobrome pamtiti petak jer su u drugoj utakmici u Celju poražene od Francuske s 14-24. U nedjelju Hrvatska igra s Crnom Gorom.