Nogomet

Hrvatska u Ligi nacija: Prijenos na Novoj TV

Marko Dobrecović

Foto: nova TV

Foto: nova TV

Utakmice protiv Danske i Austrije Vatrenima će ujedno biti i posljednje okupljanje uoči Svjetskog prvenstva



U osvit jeseni završnim utakmicama grupne faze natjecanja vraćaju se uzbuđenja nogometne Lige nacija. Nakon povijesne pobjede hrvatske reprezentacije protiv Francuske, Vatrene očekuju utakmice protiv Danske i Austrije koje će im ujedno biti i posljednje okupljanje uoči Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje u studenom.


Domaća utakmica protiv Danske te gostovanje u Austriji odredit će konačni izgled grupe 1, a naša je reprezentacija još uvijek u prilici doseći prvo mjesto u skupini i plasirati se na završni turnir Lige nacije koji će se odigrati u lipnju 2023. godine.


Nakon lipanjske pobjede u Kopenhagenu, Hrvatska će 22. rujna s početkom u 20.45 na Maksimiru ugostiti reprezentaciju Danske koja s dva boda više od Hrvatske drži prvo mjesto skupine, stoga obje momčadi u ovaj susret ulaze s velikim ulozima. Tri dana kasnije, Vatreni će u Beč na noge domaćinu Austriji.




U prvoj utakmici protiv ovog protivnika izabranici Zlatka Dalića napustili su teren pognute glave, jer je na semaforu stajalo 3:0 u korist Austrije. Utakmica protiv Austrije na rasporedu je 25. rujna u 20.45 na stadionu Ernst Happel.


Zanimljivo, kockasti dres itekako dobro pamti travnjak tog bečkog stadiona. U prvom kolu Europskog prvenstva 2008. godine Bilić Boysi su rezultatom 1:0 slavili protiv domaćina Austrije. Pobjedonosni pogodak zabio je mlađahni Luka Modrić uspješno izvedenim kaznenim udarcem.


Na istom je stadionu Hrvatska odigrala i posljednju utakmicu na tom turniru. Stadion Ernst Happel bio je poprište ogleda Hrvatska-Turska. Turci su pobijedili nakon izvođenja jedanaesteraca, a taj je poraz ostao upisan kao jedan od najgorkijih poraza naše reprezentacije na velikim natjecanjima.


Rujanske utakmice protiv Danske i Austrije prenosit će se uživo na Novoj TV i portalu gol.hr. Odmah nakon Dnevnika Nove TV započet će uvodna emisija koja otvara nogometni blok.


Urednik i voditelj prve emisije bit će Saša Lugonjić, dok će komentator utakmice Hrvatska – Danska biti Milan Stjelja. Tri dana kasnije, kroz studijsku emisiju vodit će vas Vlado Boban, a komentator utakmice iz Beča bit će Saša Lugonjić koji je najavio susrete u sklopu Lige nacija.


“Prvi susret Danske i Hrvatske, početkom lipnja u Kopenhagenu, ponudio je dva potpuno oprečna poluvremena. U prvom poluvremenu Danci su nas nadigrali i kontrolirali utakmicu, a jedino pozitivno za Hrvatsku bilo je što je rezultat ostao 0:0. Na početku drugog poluvremena Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, a njihovim ulaskom potpuno se promijenio odnos snaga.


Hrvatska je zagospodarila terenom, preuzela kontrolu i na kraju golom Pašalića došla do velike pobjede. Ono što nas čini optimistima uoči predstojećih utakmica s Danskom i Austrijom, dobar je ulazak u sezonu većine stožernih igrača naše reprezentacije. Modrić i Brozović nastavili su tamo gdje su stali prošle sezone, Perišić se sjajno uklopio u momčad Tottenhama, Kovačić se oporavio od ozljede, Vlašić preporodio nakon odlaska iz West Hama u Torino, Livaković pokazuje sigurnost, a posebno veseli povratak u pravu formu Brune Petkovića.


Zlatko Dalić nikad nije krio koliko mu je važan napadač Dinama, ako je u pravoj formi, a nakon drugog lutanja čini se da je Petković »onaj stari«”, podcrtao je urednik Saša Lugonjić.


Prve reakcije izbornika i igrača s obje utakmice donosit će reporter sportske redakcije Nove TV Stipe Antonijević. Napete nogomete susrete pratite u četvrtak 22. rujna i nedjelju 25. rujna od 20 sati na Novoj TV i portalu gol.hr.


Valja reći i to da će na dvije rujanske utakmice Vatreni nastupiti u novoj garnituri dresova. Bit će to premijera dresova u kojima će Hrvatska nastupiti na FIFA Svjetskom prvenstvu u Katru.