Italija

Hrvati u žiži interesa mercata: Dvojben ostanak Rebića u Milanu i Jurića u Torinu

Igor Duvnjak

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dok Milan daje dva mjeseca Anti Rebiću da proigra, Ivan Jurić ostanak na klupi Torina uvjetuje dovođenjem brojnih igrača



RIJEKA Dok se čeka subotnji kraj ligaške stanke u Serie A, žar kojima klubovi raspiruju vatru interesa milijuna navijača ćakule su o neprestanom mercatu, koji u nogometu idu kao bojenje mosta u San Franciscu. U ovim se štorijama, nakon najavljenog razlaza Intera s Marcelom Brozovićem, spominju i druga hrvatska imena, uz koje stoje upitnici.


Izražene su, naime, konkretne dvojbe hoće li Ante Rebić ostati u napadu Milana iduće sezone, a upitan je i ostanak Ivana Jurića za kormilom Torina.


U taboru aktualnog talijanskog prvaka, Milana, koji čeka oglede četvrtfinala Lige prvaka s Napolijem, nezadovoljni su doprinosima pojedinih igrača, među kojima je i hrvatski napadač Ante Rebić. Bez puno diplomatskih nota poručeno im je da imaju otprilike dva mjeseca za popravljanje dojma ili će im poslodavci otkazati suradnju s taborom iz Milanella. Rebiću su sada, kao u nekakvoj optužnici, nanizane brojke, koje pak nikako ne idu u prilog splitskom napadaču.




Naime, poslije 12 pogodaka u prvoj sezoni s Rossonerima u protekle dvije sezone postigao je tri pogotka. Ističe se i nizak prosjek ocjena (5,71) i činjenica da mu je ove sezone broj ulazaka s klupe, a bilo ih je 16, dvostruki od onih osam, kada je bio u početnoj jedanaestorici. Ozljede, diskus hernija i teškoće s aduktorom su pritom učinile svoje pa se Brazilac Leao nametnuo.


Dok o Rebiću odjekuju poruke u stilu »ozljede i golovi na kapaljku«, procjena je da je preskup klubu s 3,5 milijuna eura godišnje. Prema njemačkim izvorima, za pet milijuna eura doveden je iz Eintrachta 2020. godine te u bilanci pri eventualnom razlazu ne bi bilo većih teškoća.


Sasvim je drukčija priča s Ivanom Jurićem, za kojeg je direktor kluba Davide Vagnati nedavno poručio da je splitski trener budućnost Torina. »Da, ali«, rekao bi nekadašnji zapaženi igrač koji je trener s reputacijom u Serie A. U poziciji je da ostane u klubu iz Piemonta, a ako ode, s njim bi otišao i hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić, koji bi se vratio West Ham. Jurić pak želi u Torinu Vlašića, posuđenog s mogućnošću otkupa ugovora za 15 milijuna eura, isto kao i Alekseja Miranchuka iz Atalante, za čiji otkup ugovora treba platiti 12 milijuna eura.


Uz to, trener želi da ostanu i Ilić, Ricci, Buongiorno, Singo, Schuurs, te Sanabria. Nema što, predsjedniku Urbanu Caiu nije lako. Dok »Toro« pikira na sedmo mjesto i plasman u Konferencijsku ligu, Jurića, koji nije potpisao ponuđeni novi ugovor, smještaju već na klupe brojnih klubova, u Italiji Fiorentine i Atalante, ali i u Engleskoj Nottingham Foresta i Southamptona, te u Njemačkoj na klupu Wolfsburga.