Košarka

Hezonja s Real Madridom osvojio naslov prvaka Eurolige, Dubrovčanin ubacio 12 poena u finalu

Katarina Blažević

Mario Hezonja/Foto REUTERS

Mario Hezonja/Foto REUTERS

Mariju Hezonji je ovo prvi naslov u Euroligi, a u finalu je Dubrovčanin ubacio 12 poena i dodao tri skoka, dok Olympiakosu nije pomogla niti odlična partija Saše Vezenkova (28 poena i devet skokova), inače MVP-ja završnog turnira



KAUNAS Košarkaši Real Madrida, među kojima je i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja, okrunili su se titulom europskog prvaka nakon što su u finalu Eurolige u litavskom Kaunasu pobijedili grčki Olympiakos 79:78 (17:24, 28:21, 14:18, 20:15).


Sergio Rodriguez, prvo ime Real Madrida s 15 poena, devet asistencija i četiri skoka, zabio je tricu u posljednjoj minuti za zaostatak od samo jednog poena svoje momčadi (77:78). Tri sekunde prije kraja njegov imenjak Llull ubacio je dva poena preko visokog centra Falla za vodstvo Reala 79:78, nakon čega je Sloukas promašio šut za Grke te su se Španjolci okitili svojim jedanaestim naslovom prvaka Europe.


Mariju Hezonji je ovo prvi naslov u Euroligi, a u finalu je Dubrovčanin ubacio 12 poena i dodao tri skoka, dok Olympiakosu nije pomogla niti odlična partija Saše Vezenkova (28 poena i devet skokova), inače MVP-ja završnog turnira.




Treće mjesto osvojili su igrači Monaca koji su svladali Barcelonu 78:66 u susretu u kojem su već nakon prve četvrtine imali 11 poena prednosti te su do kraja susreta mirno držali dvoznamenkasto vodstvo u svojim rukama. Pobjednike je predvodio Matthew Strazel sa 14 poena, a po 10 su postigli Alpha Diallo i Elie Okobo.