KADROVSKE PROMJENE

Generalni direktor HNK Rijeke Luka Ivančić odlazi, poznato je i tko će ga naslijediti na Rujevici

Denis Frančišković

Foto HNK RIJEKA

Foto HNK RIJEKA

Butorac, diplomirani inženjer arhitekture, direktor je Rijeka sporta na čijoj je funkciji od siječnja 2019., bio je član uprave Jadrolinije te pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture



Početak godine donijet će po svemu sudeći i jednu veliku promjenu u operativnom dijelu vođenja kluba. Naime, Luka Ivančić, generalni direktor Bijelih je pred odlaskom, a trebao bi ga zamijeniti Igor Butorac, direktor Rijeka sporta, gradske tvrtke koja upravlja s 14 objekata.


Ivančić je inače naslijedio Vladu Čohara u srpnju 2018. na direktorskoj funkciji, koji se pak skrasio u Osijeku, na mjesto prvog operativca je došao kao savjetnik uprave, nakon što je između ostalog od 2005. do 2009. radio u košarci, točnije u Košarkaškom klubu Armani Jeans Milano.


Butorac, diplomirani inženjer arhitekture, direktor je Rijeka sporta na čijoj je funkciji od siječnja 2019., bio je član uprave Jadrolinije te pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Sredinom siječnja prošle godine postao je novi član uprave Rijeke gdje je zamijenio Zlatana Hreljca, koji je otišao u mirovinu.




Grad Rijeka je inače vlasnik oko 30 posto kluba i bit će zanimljivo kako će se Butorac snaći u novim okolnostima vođenja profesionalnog kolektiva. Vrlo izgledna je i mogućnost da Butorac obnaša usporedo obje funkcije.