Biciklizam

Francuz Demare slavio na 13. etapi Gira, bez promjena u ukupnom redoslijedu

Hina

Arnaud Demare/Foto REUTERS

Arnaud Demare/Foto REUTERS

S obzirom na konfiguraciju etape petak nije uzrokovao nikakve veće promjene u ukupnom redoslijedu. Vodeću, ružičastu majicu, zadržao je Španjolac Juan Pedro Lopez. Ima 12 sekundi prednosti u odnosu na Ekvadorca Richarda Carapaza i Portugalca Joaa Almeide.SANREMO Francuski biciklist Arnaud Demare pobjednik je 13. etape ovogodišnjeg Giro d’Italije koja se vozila od Sanrema do Cunea u dužini od 150 kilometara.


Za Demarea je ovo bila već treća etapna pobjeda na ovogodišnjem Giru, a do nje je ovom prilikom došao tako što je u završnom sprintu nadjačao Nijemca Phila Bauhausa i legendarnog Britanca Marka Cavendisha.


S obzirom na konfiguraciju etape petak nije uzrokovao nikakve veće promjene u ukupnom redoslijedu. Vodeću, ružičastu majicu, zadržao je Španjolac Juan Pedro Lopez. Ima 12 sekundi prednosti u odnosu na Ekvadorca Richarda Carapaza i Portugalca Joaa Almeide.
Do sada četvrti u ukupnom redoslijedu, Francuz Bardet, odustao je od daljnje borbe zbog zdravstvenih problema.


U subotu slijedi 14. etapa koja bi zbog svojih uspona trebala biti mnogo zanimljivija. Vozi se od Santene do Torina u dužini od 147 kilometara.