Giro d'Italia

Francuz Demare osvojio svoju drugu etapu na Giru, vodeći Portugalac završio na cesti nakon sudara

Hina

Arnaud Demare/Foto REUTERS

Arnaud Demare/Foto REUTERS

Francuz je u Materi do pobjede došao vrlo uvjerljivo, iako je još 200-njak metara prije cilja bio oko desete pozicije



MATERA Francuski cestovni prvak Arnaud Demare (Groupama – FDJ) osvojio je u četvrtak svoju drugu etapu na ovogodišnjem Giro d’Italia, tako što je nadmašio konkurente u završnom sprintu ulicama Matere.


Demareova pobjeda u šestoj etapi, voženoj od Castrovillarija do Matere u dužini od 188 km, nije bila ni približno tako dramatična kao ona ostvarena prije dva dana u Villafranci Tirreni, kad su milimetri bili na njegovoj strani u usporedbi s drugoplasiranim Slovakom Peterom Saganom.


Francuz je u Materi do pobjede došao vrlo uvjerljivo, iako je još 200-njak metara prije cilja bio oko desete pozicije. No, njegov završni sprint je bio najbolje tempiran i imao je daleko više snage u nogama od konkurenata.




Drugi je ciljem prošao Australac Michael Matthews (Sunweb), a treći je bio Talijan Fabio Felline (Astana). Jedan od glavnih favorita za pobjedu u ovoj etapi, Slovak Peter Sagan (BORA-Hansgrohe) na cilj je došao kao osmi u vremenu pobjednika i tako izgubio ciklama majicu vodećeg po bodovima, koju mu je preoteo Demare.


U ružičastoj majici vodećeg u ukupnom redoslijedu ostao je Portugalac Joao Almeida (Deceuninck – QuickStep), iako je tijekom etape završio na cesti nakon jednog slučajnog sudara koji nije ostavio teže posljedice. Portugalac i dalje ima 43 sekunde prednosti pred Španjolcem Pellom Bilbaom (Bahrain-McLaren), a trećeplasirani Nizozemac Wilco Kelderman (Sunweb) zaostaje 48 sekundi.


U petak je na rasporedu lakša, 143 km dugačka etapa od Matere do Brindisija, u kojoj će ponovno glavnu riječ voditi sprinteri.