Biciklizam

Demare osvojio još jednu etapu na Giru, Rumac prošao 56. kroz cilj

Hina

Josip Rumac

Josip Rumac

Hrvatski prvak Josip Rumac (Androni Giocattoli) ciljem sedme etape je prošao kao 56. u vremenu pobjednika te je u ukupnom redoslijedu zadržao 92. mjesto sa 42:12 minuta zaostatka od Almeide



BRINDISI Francuski biciklistički prvak Arnaud Demare (Groupama-FDJ) pobjednik je sedme etape “Gira d’Italia” vožene od Matere do Brindisija u dužini od 143 kilometra, dok je Portugalac Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.


Demare je do svoje već treće etapne pobjede na ovogodišnjem “Giru”, najbrži je bio i u četvrtoj i u šestoj etapi, stigao nadvisivši u završnom sprintu drugog Slovaka Petera Sagana (BORA-Hansgrohe) dok je treći Australac Michael Matthews (Sunweb) ciljem prošao s dvije dužine bicikla zaostatka.


Sedma etapa bila je gotovo u potpinosti ravničarska, a kako su vozači njezinim većim dijelom imali i vjetar u leđa, pobjednik je sotvario prosječnu brzinu od čak 51.23 kilometara na st čime je ovo postala najbrže odvezena etapa u 111-godišnjoj povijesti utrke.




U ukupnom redoslijedu nije bilo promjena, Almeida je zadržao 43 sekunde prednosti u odnosu na drugog Španjolca Pella Bilbaoa (Bahrain-McLaren), odnosno 48 sekundi u odnosu na trećeg Nizozemca Wilca Keldermana (Jumbo-Visma).


Hrvatski prvak Josip Rumac (Androni Giocattoli) ciljem sedme etape je prošao kao 56. u vremenu pobjednika te je u ukupnom redoslijedu zadržao 92. mjesto sa 42:12 minuta zaostatka od Almeide.


U subotu je na programu osma etapa, 200 kilometara dugačka dionica od Giovinazza do Viestea.