ORIJENT 1919

Edo Flego, trener Orijenta 1919 nakon prvog domaćeg prvenstvenog poraza: “Nije slučajno kada se nešto stalno ponavlja”

Ivan Volarić

Edo Flego/Foto: M. LEVAK

Edo Flego/Foto: M. LEVAK

Sigurno da porazi nisu ugodni, ali ne samo radi poraza već i zbog toga što smo se ispraznili fizički i psihički. Međutim, to su izazovi i čari nogometa, trebamo se podignuti i pokušati dobiti iduću utakmicu uz dobru igru - rekao je Flego.



RIJEKA Poraz od Osijeka II, prvi domaći prvenstveni ove sezone, savršeno se uklopio u sivo nedjeljno poslijepodne na Krimeji. To naravno ne znači da je sve bilo oslikano tim tonovima tijekom ne baš sadržajne, ali žive utakmice. Imali su Krimejčani svojih prilika, gosti s druge strane pomalo neočekivano više razmišljali kako se obraniti nego nadigravati i napasti. Osječani su čekali strpljivo na priliku iz kontre i dočekali je u 59. minuti. Crveni, bez nekoliko važnih igrača, pomalo i načeti nakon kup sudara s Dinamom, nisu pronašli pravi odgovor u posljednjih pola sata utakmice. Doduše, Vedrana Gerca su tek centimetri dijelili od poravnanja u sučevoj nadoknadi vremena. Iskusni napadač pogodio je vratnicu.


– Mislim da je ipak remi najrealniji ishod ove utakmice. Nismo pružili neku ljepoticu od igre, ali Osijek II se praktički cijelo vrijeme branio, nije nam zaprijetio do gola i pogreške gdje smo iz našega kornera dozvolili da nam naprave kontru ne s jednim, već s dva igrača u našem šesnaestercu. Nedopustivo je na ovoj razini da tako puštamo igrača i da praktički ni iz čega dobijemo gol, te okrenemo utakmicu naopačke. Nakon toga Osijek se branio s deset igrača. Što zbog ritma, što zbog rostera nismo imali toliku kombinatoriku. Išli smo na preskakanje igre što je njima odgovaralo jer su igrala tri stopera koji su se bacali na svaku loptu. Napravili smo neke polušanse, pogodili vratnicu, ali to nije bilo dovoljno da uzmemo bod – govorio je nakon utakmice Edo Flego, trener Orijenta 1919, koji najviše može žaliti za prilikom Frigana u ranoj fazi utakmice. Tko zna kako bi se odvijala utakmica da su Crveni poveli…


– Kada sada odvijemo film retroaktivno onda dolazimo do toga da se neke stvari ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Protiv Dugopolja smo dobili gol praktički iz našeg slobodnog udarca, sada iz kornera… Isto tako u posljednje tri, četiri utakmice promašujemo šanse kada se lomi utakmica. Treba napraviti analizu i vidjeti što je uzrok tome, ali sigurno da kada se nešto ponavlja više puta onda to nije slučajno – nastavio je Flego, koji je imao objektivnih poteškoća u činjenici da mu je nedostajalo nekoliko bitnih prvotimaca. Prvi napadač Kristijan Fućak i polušpica Emanuel Črnko su igrači oko kojih se vrti puno toga u igri prema naprijed njegove momčadi.




– Nemojmo zaboraviti ni Travagliju na boku, pa i Putnika u sredini, a da ne govorim o Vidasu kojega nema dugo. Sigurno da nam nedostaju svi ti igrači, svojom kvalitetom mogu napraviti višak.


Orijent 1919 je nakon dobrog ulaska u sezonu nanizao tri poraza u tjedan dana.


– Sigurno da porazi nisu ugodni, ali ne samo radi poraza već i zbog toga što smo se ispraznili fizički i psihički. Međutim, to su izazovi i čari nogometa, trebamo se podignuti i pokušati dobiti iduću utakmicu uz dobru igru – rekao je Flego.